Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichete de masă 2023: Valoare bonurilor de masă ar putea crește, începând cu luna octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichete de masă 2023: Valoare bonurilor de masă ar putea crește, începând cu luna octombrie

În luna iulie 2022 a fost majorată ultima dată valoare maximă a tichetului de masă, când s-a ajuns de la 20,17 lei la 30 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ideea de a majora valoarea tichetului de masă de la 35 de lei la 40 de lei a fost avansată în cadrul discuțiilor tripartite dintre Guvern, sindicate și patronate pe final de mandat al premierului Nicolae Ciucă.

Despre această propunere s-a spus în aprilie că decizia de majorare a valorii nominale a tichetelor de masă ar putea fi implementată de la 1 iulie 2023, dar totul s-a amâmnat la rotativa premierilor.

Discuțiile tripartite s-au purtat pe marginea modificărilor și completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social și Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, precum și a Ordinului Ministerului Finanțelor (MF) nr. 1.263/2023 privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2023.

În acest context, Adrian Câciu, ministrul finanțelor, a prezentat propunerea de a se mări valoarea nominală a tichetelor de masă la 35 de lei sau la 40 de lei, după cum a transmis Guvernul la sfârșitul întâlnirii. Majorarea ar urma să se aplice din octombrie.

Ordinul MF 1.263/2023 stabilește că valoarea maximă a unui tichet de masă rămâne la 30 de lei cel puțin până în septembrie 2023. Dacă se dorește majorarea valorii tichetelor de masă din vară, ordinul amintit trebuie modificat.

„În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ”, mai scrie în comunicatul Executivului.

Pentru primul semestru din 2023, autoritățile au decis menținerea valorii maxime a tichetului de masă la 30 de lei, conform unui ordin recent publicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea