Rămâi conectat

Actualitate

Testarea obligatorie a elevilor, în județul Alba: Cum a decurs prima zi de testare a elevilor, înainte de cursuri. Au voie părinții să refuze testarea copiilor?

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Testarea obligatorie a elevilor, în județul Alba: Cum a decurs prima zi de testare a elevilor, înainte de cursuri. Au voie părinții să refuze testarea copiilor?

Elevii din județul Alba și din țară s-au testat astăzi împotriva noului coronavirus, înainte de începerea cursurilor, folosind zecile de mii de teste de salivă care au fost comandate de Guvern pentru ei.

Astfel, în fiecare zi de luni și joi, testele se vor efectua în funcție de cadrul stabilit de fiecare unitate de învățământ.

Dan Chereches, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro că părinții sunt răspunzători pentru starea de sănătate a copiilor lor și că nu există în acest moment sancțiuni pentru cei care nu doresc să se testeze.

Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: ASTĂZI: Copiii au început testarea înainte de ore, cu testele de salivă primite. Ce se întâmplă la un rezultat pozitiv

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă.

Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea