Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Terapie prin călărie pentru copiii cu dizabilităţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La manejul din Leorinţ, comuna Rădeşti, sub deviza „Pe cal toţi suntem egali!”, a avut loc o acţiune ocazionată de împlinirea unui an de la demararea hipoterapiei de către copiii cu dizabilităţi, membri ai Asociaţiei Hip – Tep Aiud. Activitatea a fost organizată de Fundaţia pentru Comunitate (care a finanţat terapia pentru 7 copii cu dizabilităţi pentru o perioadă de 10 luni), împreună cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Rădeşti şi cu sprijinul unor sponsori.
„După cum ne arată şi denumirea acestei acţiuni «Pe cal toţi suntem egali!», am reuşit să reunim în această terapie atât copii cu nevoi speciale cât şi copii care doresc să călărească. Copiii cărora se adresează acest tip de terapie în cele mai multe cazuri se tem de viaţă, de cei din jur, de a petrece timpul în aer liber şi nu au curajul să accepte provocările vieţii. Hipoterapia se caracterizează prin folosirea calului în cadrul unor activităţi speciale orientate pentru a deprinde un bogat spectru de obiective terapeutice, cognitive, fizice, emoţionale, sociale, educaţionale şi comportamentale. Chiar dacă exerciţiile pe care le fac nouă ni se par simple, ele sunt rezultatul muncii de echipă între copil – cal – terapeut. Fiecare componentă a tridei are un rol important în obţinerea rezultatelor. Aruncarea unei mingi, prinderea unui obiect, rotirea mingii în jurul corpului sunt exemple simple, dar pe cal implică atenţie, concentrare, răbdare, coordonare, echilibru din partea copilului”, a declarat Arpad Gazda, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.
În cadrul manifestării, au avut loc un concurs de îndemânare pentru copiii cu dizabilităţi din programul de sănătate derulat de Asociaţia HIP-TEP, un concurs de voltijă, concursul de îndemânare pentru copii până la 14 ani şi călărie independentă pe un traseu cu obstacole. Au fost prezente peste 200 de persoane, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, viceprimarul din Rădeşti, Alin Nicula – primar interimar al comunei, primarul Aiudului, Horaţiu Josan şi viceprimarul Adalbert Krecsak, preşedintele UDMR Alba, Krisztian Kovats, prof. Dumitru Panţa – inspector şcolar pentru învăţământ special la IŞJ Alba.
La întrecerile hipice au luat parte copii de la Asociaţiile Hipice din Piteşti şi Deva, Clubul Sportiv „Incitato” Cluj-Napoca, Asociaţia HIP-TEP Aiud şi Fundaţia „Drum bun călare” Szentes, Ungaria.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea