Rămâi conectat

Actualitate

Ţepari din Vâlcea care se pretind cetăţeni străini caută victime la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pretinzându-se-se cetăţeni străini rămaşi fără combustibil la maşină, ofereau spre vânzare naivilor bijuterii din aur false

Ieri după-amiază, 16 ianuarie, poliţiştii din Alba au fost sesizaţi, de un tânăr de 24 de ani din Alba Iulia, la scurt timp după ce acesta a fost acostat pe B-dul Ferdinand de un bărbat care pretindea că este cetăţean străin şi a că a rămas fără combustibil la maşină, fiind dispus să îşi vândă foarte avantajos propriile bijuterii de aur ca să facă rost de bani.

La scurt timp de la sesizare autoturismul cu care se deplasa bărbatul a fost identificat în trafic şi oprit, pe raza municipiului Alba Iulia.

În maşină se aflau 4 bărbaţi care au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia unde au fost identificaţi drept: T.I., de 24 de ani, A.D., de 28 de ani, M.M., de 24 de ani şi D.A., de 23 de ani, toţi din municipiul Rîmnicu Vâlcea. Asupra lor au fost găsite 5 inele şi o brăţară din metal de culoare galbenă în legătură cu care cei 4 au recunoscut că nu sunt din aur şi că încercau cu ajutorul lor să înşele trecătorii.

Autoturismul pe care îl foloseau era înmatriculat în străinătate şi nu avea asigurare

În urma verificărilor efectuate cu privire la autoturismul cu care cei 4 se deplasau, înmatriculat în străinătate, s-a constatat că acesta nu este asigurat pentru pagube produse terţilor prin accidente rutiere, motiv pentru care conducătorul autoturismului, T.I., a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei şi i-a fost reţinut a certificatul de înmatriculare precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Cei 4 suspecţi sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru comiterea tentativei la infracţiunea de înşelăciune.

foto: arhivă

Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune! Poliţia face un apel către toţi locuitorii judeţului pentru a îşi păstra vigilenţa şi a nu cădea în capcana şarlatanilor:

  • Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face.
  • Verificaţi întotdeauna înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract.
  • Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.
  • Atenţie la vânzătorii ambulanţi sau la comercianţii fără autorizaţii
  • Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.

Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului! Aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor orice tentativă de înşelăciune!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea