Rămâi conectat

Curier Județean

Țepar reținut de polițiștii din Alba. A dat în schimbul unui BMW X5, un autoturism A6 furat din Italia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 28 mai, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a învinuitului F.C.M., de 37 de ani, din municipiul Timişoara, care, alături de L.M.M. de 30 de ani, tot din Timişoara, este cercetat într-un dosar penal privind infracţiunile de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire la furt, fapte comise în legătură cu vânzarea unui autoturism furat la data de 6 octombrie 2010 din Italia.

Potrivit IPJ Alba, “în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 25 aprilie 2011, F.C.M. şi  L.M.M. l-au indus în eroare pe un bărbat din municipiul Alba Iulia, prin oferirea în schimbul autoturismului său BMW X5 a unui autoturism Audi A6 despre care ulterior s-a stabilit că avea numărul de identificare modificat, acte de provenienţă false şi care era furat din Italia.

Polițiștii au stabilit de asemenea că la momentul efectuării tranzacţiei, cei doi învinuiţi au folosit un act de identitate fals care avea aplicată fotografia învinuitului L.M.M., dar care avea datele de stare civilă ale unei persoane inexistente în bazele de date. Din cercetări s-a stabilit faptul că principalul autor al faptelor penale este F.C.M., faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore urmând ca în cursul zilei de azi, 29 mai 2013, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiuni penale şi arestare preventivă.

Cele două autoturisme au fost indisponibilizate încă din data de 16 mai 2011, data la care au fost constatate faptele, iar BMW-ul a fost restituit proprietarului său din Alba Iulia.

Cercetările sunt continuate.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea