Rămâi conectat

Politică Administrație

Teotor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL: Gabriel Oprea ar trebui să-și dea demisia, nu să mai dea explicații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreşedintele PNL, fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, se alătură celor care cer public demisia ministrului de interne Gabriel Oprea, pentru tentativa de muşamalizare a cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa în timp ce făcea loc coloanei oficiale a vicepremierului.

Teodor Atanasiu secretar general PNL“La cât timp a trecut de la momentul accidentului, Gabriel Oprea ar trebui să-și dea demisia, nu să mai dea explicații. Însă autoritățile sunt datoare cu niște răspunsuri, printre care și în ce condiții a beneficiat Gabriel Oprea de coloană oficială de când ocupă funcția de vicepremier”, a postat Teodor Atanasiu pe contul său de facebook.

Cazul poliţistului mort “în misiune” a generat o reacţie de amploare din partea opiniei publice care cere explicaţii şi pedepsirea celor responsabili, dar şi legi clare care să nu le mai ofere posibilitatea „mai marilor zilei” să abuzeze de putere după bunul plac.

Acuzată de tentativă de muşamalizare a cazului, Poliţia Română a fost obligată să recunoască într-un Comunicat, la aproape 48 de ore de la moartea poliţistului, că acesta se afla în coloana oficială a vicepremierul Gabriel Oprea! Purtătorul de cuvînt declarase anterior că poliţistul se deplasa într-o intersecţie pentru fluidizarea circulaţiei!

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice Poliţiei Rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurînd deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic. Coloana oficială a viceprim-ministrului pentru securitatenaţională, ministrul Afacerilor Interne, de care demnitarul beneficia în condiţiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ţa. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ţa. Charles de Gaulle – P-ţa. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Ştirbei Vodă, după ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea