Teodor Atanasiu: Zero euro este performanţa guvernelor pd-iste în atragerea de fonduri europene

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Miliarde de euro blocate de Comisia Europeană pentru România, atragere de fonduri în valoare de zero euro, de la începutul acestui an, corupţie crescândă, ineficienţă maximă şi foarte multe vorbe goale, acestea sunt, de fapt, rezultatele de guvernare ale PD, adevărate bombe catastrofale pentru domeniul economic şi social, în loc de des invocatele reforme, cu care s-a tot lăudat, timp de trei ani, echipa Băsescu-Boc-Udrea!
De când se află PD la guvernare, România se menţine la coada listei UE, adică este mereu pe ultimul loc, în privinţa atragerii de fonduri europene! În ultimii ani, neperformanţa evidentă şi nepăsarea crasă, de care responsabilii pd-işti guvernamentali au dat dovadă, în diferite domenii, cum sunt cele referitoare la muncă, mediu, agricultură sau transporturi, se oglindesc acum, în cele mai dezastruoase rezultate posibile!
Azi, se poate remarca, de la distanţă, cu ochiul liber, că, intoxicarea permanentă, cu fraze pompoase, lipsite de conţinut real, utilizate frecvent, pe post de aşa-zisă preocupare atentă, pentru accelerarea atragerii banilor destinaţi României, de către Uniunea Europeană, au fost doar vorbe în vânt, minciuni flagrante şi promisiuni eşuate, din desaga deşertăciunilor domnilor Băsescu şi Boc, preşedintelele ţării şi cel de facto al PD şi ale fostului său premier în cinci guverne!
Ba, mai mult decât atât, dumnealor au găsit de cuviinţă tardiv, abia la sfârşitul anului trecut, să inventeze un minister special pentru accelerarea atragerii de fonduri europene, care, din păcate, este limpede acum, nu a avut, nicidecum, impactul scontat, din mai multe considerente, menţionate expres de noi, cei din Opoziţie, la vremea respectivă!
Că acest lucru a fost doar un nou fals demers, de faţadă, al puterii portocalii, fără a constitui, în mod real, o soluţie de deblocare a impasului în care se găseşte România, în privinţa slabelor rezultate ale atragerii de bani europeni, este, în aceste zile, în mod concret exemplificat de decizia CE de a fi întrerupte plăţile europene pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), program ce reprezintă a doua axă ca mărime în România!
Din cauza managementului extrem de deficitar al proiectelor derulate prin Ministerul Muncii, în domeniul resurselor umane, dar şi din cauza problemelor controversate constatate aici, de către reprezentanţii europeni, în urma unei analize punctuale, zilele acestea CE va anunţa întreruperea plăţilor pentru resurse umane, ceea ce ar putea priva România de 3,7 mld. Euro, dintr-o lovitură!
Sancţiunea aplicată, în acest caz, de către actualul proaspăt premier, domnul Ungureanu, pentru responsabilii de declanşarea acestei pierderi grave de bani europeni, este doar o cerere de demisie a unui director, pus în funcţie de către fostul ministru al muncii, domnul Lăzăroiu şi lăudat intens, ca fiind foarte competent, la vremea respectivă…
Deci, putem să le mulţumim pd-iştilor pentru binele făcut: România are parte de încă o bilă neagră din partea UE, iar profesionalismul pd-ist se poate măsura, acum, în performanţe zero, având în vedere că România are parte, pe acest fond interminabil de criză economică şi socială, doar de blocaje ale fondurilor respective, de pierderi consistente de miliarde de euro şi nu de mărirea gradului de absorbţie al acestora!
Deputat PNL Alba, Teodor ATANASIU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

KPV 22 februarie 2012 at 15:52

OPRITI ACEASTA CREATURA SA NU MAI POATA SA VA HOTARASCA DESTINUL. P.N.L-listi va vom vota dar fara
acest personaj………………. faceti un sondaj si o sa vedeti cit de mult va trage in jos ATANASIU !!!

Aurelian 22 februarie 2012 at 16:24

Ca de obicei PeNaLi creiaza problemele si arata cu degetul catre ceilalti. Ultimul director schimbat de PDL, a fost „mana ta dreapta, Eutanasiule”, fiul profesorului nebun din Vinerea, Presedintele Executiv al Clubului de Hora Calugareasca Alba, Presedintele Vanatorilor, fostul deputat 69 de Alba-Iulia , Dan Coriolan Simedru.Intamplator a fost director la OIR POSDRU Alba, si daca in Alba-Iulia, s-au facut „manarii”, cu banii europeni, sigur nu le-a facut Nistor de la PDL, ca nu a avut timp, ci le-a facut, mult iubitul tau Simedru. Va invatat Cr(et)in Antonescu sa mergeti la cacialma, si voi va credeti cei mai destepti, SI CREDETI CA TUGULANUL ROMAN VA CREDE TOATE MINCIUNILE. Te inseli Eutanasiule, campania murdara pe care o faceti, va va dauna, si viitorul va demonstra asta. Voi nu aveti nevoie de PDL, ca sa pierdeti alegerile, puteti sa concutati singuri si cu o asemenea campanie, tot iesiti pe locul II !

Grama Tica 23 februarie 2012 at 8:32

” Ca de obicei” AIURELIAN continua sa „creiaza” monumente de prostie si incoerenta pe forum…! Ne-am obisnuit, asa incat cred ca lumea va trebui sa il „tolereaza”, atata poate…!E bine totusi ca e perseverent, iar „perseverand, melcul a ajuns pe Arca lui Noe” (din legile lui Murphy)

alexandru 22 februarie 2012 at 16:34

parca acest domn isi dadea demisia din parlamentul romaniei? sau ne-a mintit? am inteles ca in loc sa depuna demisia in plenul camerei conform regulament, si-a depus-o la birou la crin antonescu.in acest caz, tinand cont de faptul ca a mintit si a dus in eroare alegatorii, cer partidului national liberal retragerea sprijinului politic acordat acestui individ.a mintit, sa zboare. usl este o adunatura de oameni cumsecade care vor binele tarii, in consecinta acest dom,n trebuie sa se retraga.

Emilian Deac 22 februarie 2012 at 16:39

Cei PDL-istilor, va este ciuda ca va demasca cineva? Sa va fie rusine pentru tot ce ati facut: ati taiat pensii, salarii, alocatii, somaj, ati crescut preturile si ati produs someri. Bravo domnule Atanasiu, astia de la PDL au furat si au ciuruit tara asta si judetul Alba este pe primul loc la numarul de someri. Jos cu HAVA-BIANU, DUMITREL, PERES, BASESCU si toata gasca portocalie. Hotii de pedelisti!

Aurelian 22 februarie 2012 at 16:55

Hotii care striga cel mai tare hoti, atata stiiti atat faceti, PNL actual s-a transformat intr-o adunatura de hoti, la conducere, si oligrofeni la munca de jos, care stiu numai sa acuze fara probe. V-ati intrebat vreo data daca averea lui Eutanasiu si a lui Piticul Atomic, nu provine din furt, sigur ca nu v-ati intrebat, sunteti siguri, si-l invidiati, abia asteptati sa va vie randul sa puteti fura si voi la randul vostru!

munteanul 23 februarie 2012 at 19:09

Emiliane,poate ti-a zis tie Atanasiul(acest zero barat al politicii locale si centrale)de ce o fi „spart” Vosganian 3 miliarde de E in 2008 si-apoi a prelungit pana in 2018 dosarele baietilor destepti din energie, de ce a vandut Tariceanu platoul marii Negre(inainte de a-l avea), de ce s-a fofilat Patriciu sa-si plateasca datoria la statul roman de 600 mil$? Din patriotism si dragoste de romani?

Bianu 22 februarie 2012 at 16:42

Nu le-a facut Simedru, eu, BIANU, le-am facut ca asa mi-a cerut HAVA. Trebuia sa duc bani la partid, de-aia am furat din banii de la UE.

bisboaca 23 februarie 2012 at 8:14

Deutsche Welle : „USL are de recuperat in relatia cu SUA handicapul creat in primul rand de intentia din trecut a guvernului liberal de a retrage trupele romanesti din Irak.Primul ministru Calin Popescu Tariceanu si ministrul Apararii Teodor Atanasiu au luat atunci o decizie pripita, care risca sa se intoarca acum impotriva propriului partid si a propriei aliante politice.” De asta ce ai de zis,bre Atanasiule?

Freeman 23 februarie 2012 at 8:42

Ia sa ne mai lase in pace aceasta SUA ! „USL are de recuperat…” Dar pe cei care au murit in Irak, cine-i mai recupereaza? Dar pe Teo Peter, ucis de un american, cine-l mai recupereaza, ca ei, americanii, l-au scos, bine mersi, basma curata, pe puscasul ala marin… De asta ce zici, bre bisboaca?

Aurelian 23 februarie 2012 at 10:18

Zevzecule, de ce nu ii intrebi pe cei care au fost in Irak, cine i-a trimis acolo, si daca au dorit sa mearga de bunavoie. Toti s-au dus acolo voluntari, ba inca au mai si mituit sa mearga, desi stiau ca se putea sa moara, s-au sa ramana invalizi pe viata si i-a durut mult ca neghiobii de Eutanasiu si Tariceanu, din avant populist prost inteles, si influenta rusa, au luat aceste decizii catrastrofale. Normal ca SUA nu vor mai dorii sa aiba de a face nici cu Eutanasiu si nici cu Tariceanu, ca ii considera „cartite ruse”, ca la SUA ii place sa discute direct cu rusii si nu prin „intermediari”!

Freeman 23 februarie 2012 at 11:04

Asculta bai handicapatule (Aurelian), du-te ba si gata-ti gimnaziu si invata sa scri si apoi mai scoate-ti hoitu-n lume, ca pute ori de cate ori apari…Nu discut cu tine subiectul asta, ca esti, ca de obicei, pe dinafara, de unde sti tu cat de voluntar s-a dus ala care a murit, in Irak? Ti s-a pus tie pata pe liberali si critici „una-ntruna” fara nici un temei…Da, decizia de a retrage trupele din Irak, poate ca a fost cea mai buna decizie pe care ar fi luat-o vreun guvern, de la revolutie incoace…De ce sa moara romani nevinovati, in Irak, de dragul unor mofturi americane…?

Aurelian 23 februarie 2012 at 15:50

Eu critic derbedei, si daca critica se rasfrange si asupra PNL, nu ii intentia mea expresa, iar in acest caz, PNL ii o victima colaterala. Deasemenea nu-i vina mea ca PNL Alba, s-a transformat intr-un „Club al derbedeilor”, printre altele, sub conducerea Gastii de la Cujer!

Freeman 23 februarie 2012 at 12:47

Admin, – comentariul meu s-a ratacit?

Comentariile sunt oprite