Rămâi conectat

Actualitate

Teodor Atanasiu: Satul românesc nu trebuie lăsat să moară!

Publicat

în

Dragi prieteni,

Fiecare dintre noi este convins că „veşnicia s-a născut la sat”, însă puţini ştiu cât de greu este traiul oamenilor din satele româneşti. Oamenii de la sat au fost condamnaţi în ultimii ani la sărăcie, nu au locuri de muncă, tinerii încearcă să scape fugind la oraş. Guvernele PDL au desfiinţat şcoli, au închis spitale şi au ucis încet, încet satul românesc.
USL îşi propune să salveze satul românesc. Vrem să modernizăm infrastructura, să introducem utilităţi pentru oameni şi să le redăm dreptul la educaţie şi sănătate!

Elit - Gustul Desăvârșit

*Teodor Atanasiu: Salvăm satul românesc!

Liberalul Teodor Atanasiu îşi propune să înainteze în Senatul României o lege a satului românesc care să conţină o serie de măsuri legislative menite să stimuleze dezvoltarea comunităţilor rurale şi să stopeze depopularea acestora. Teodor Atanasiu susţine că satul românesc are nevoie de măsuri ferme prin care zonele rurale să fie dezvoltate economic, iar locuitorii să aibă un trai decent.

Iniţiativa legislativă propusă de candidatul USL pentru Senatul României vizează reglementări menite să susţină dezvoltarea comunităţilor rurale, accesul la educaţiei şi sănătate a locuitorilor satului românesc dar şi facilităţi pentru micii producători şi fermieri din zona rurală precum şi pentru investitorii care dezvoltă mici afaceri în sate şi care angajează localnici.

„Satul românesc se depopulează pentru că tinerii nu au perspectiva unui trai decent, copiii lor nu au acces la educaţie de calitate şi nu au nicio şansă pentru un start bun în viaţă. Cine nu ar fugi de la sat dacă acolo nu are un loc de muncă sau o activitate care să-i asigure traiul zilnic, dacă cel mai apropiat spital este la zeci de kilometri, dacă nu are apă sau curent electric? Satul românesc are nevoie de măsuri ferme pentru dezvoltarea, iar unele dintre acestea le voi susţine prin „Legea satului românesc”” a spus Teodor Atanasiu.

Parlamentarul liberal a explicat că legea satului va cuprinde măsuri legislative în mai multe domenii care să stimuleze atât dezvoltarea economică a zonelor rurale prin facilităţi acordate celor care creează locuri de muncă cât şi pentru modernizarea infrastructurii şi introducerea utilităţilor.

„Depopularea satelor din România a fost generată în primul rând de lipsa locurilor de muncă sau a unor soluţii pentru ca locuitorii să-şi asigure traiul zilnic. Nu poţi trăi ca tânăr din pensia părinţilor, iar mulţi dintre tinerii satelor au migrat în străinătate. Unii au ajuns să lucreze acolo în agricultură, în condiţii foarte grele, dar să nu credeţi că vor mai veni în România dacă nu le asigurăm o perspectivă, o şansă la viaţă decentă” a afirmat Teodor Atanasiu.

Candidatul USL la Senatul României susţine că principalele măsuri de salvare a satului românesc trebuie axate pe modernizarea infrastructurii, pe dezvoltarea economică şi pe asigurarea accesului la educaţie şi sănătate pentru locuitori.

„Oamenii din Apuseni, spre exemplu, au nevoie de activităţi generatoare de venituri. Au nevoie de un program de microcredite cu dobânzi corecte sau chiar fonduri europene cu o cofinanţare susţinută de stat prin care să-şi înfiinţeze mici ferme sau exploataţii agricole. Au nevoie de centre de colectare a laptelui, centre de sortare şi colectare a fructelor de pădure sau a altor produse, au nevoie de mici centre de sacrificare a animalelor. Pe lângă asta au dreptul la educaţiei şi servicii de sănătate la fel ca locuitorul de la oraş. Au dreptul la apă, canalizare şi drumuri de acces chiar şi în sate izolate” a mai spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu crede că o lege a satului românesc ar putea opri depopularea zonelor rurale dar ar putea dezvolta şi agricultura românească.

„Să nu uităm că salvarea României este agricultura. Pentru a putea face agricultură avem nevoie de oameni să lucreze pământul în ferme mici sau în marile exploataţii. Pentru asta trebuie să modernizăm satul românesc şi să oprim depopulare” a mai spus Teodor Atranasiu.

Potrivit liberalului Teodor Atanasiu în judeţul Alba există aproximativ câteva zeci de sate aproape depopulate în care trăiesc mai puţin de 10 locuitori, în marea majoritate bătrâni. Pe lângă acestea în Alba sunt şi câteva sate care mai există doar din punct de vedere statistic deoarece nu mai au nici un locuitor cum este spre exemplu Inceşti din comuna Poşaga sau Hărăşti şi Poieni din comuna Vidra.

Teodor ATANASIU – SENATOR USL!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Publicat

în

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Circulația feroviară pe relația Pașcani – Iași este întreruptă, după ce între stațiile Sârca – Podu Iloaiei au deraiat 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, transmite CFR SA.

Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.

Ce spune CFR despre trenul deraiat la Iași

Potrivit CFR, deraierea vagoanelor de marfă ucrainene afectează și traficul de călători.

”Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a transmis CFR.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Publicat

în

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că taloanele de pensie aferente lunii iunie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei, au început să fie tipărite, urmând ca vineri să fie demarată și efectuarea plăților.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022. Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| 16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Publicat

în

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Celebrul cascador Lae Dreghici a anunțat că va participa la un spectacol în data de 16 iulie, unde va putea vi revăzut de către fani.

„E timpul să revenim la promisiunile făcute;
,, ANIVERSARE CU CASCADE”!

Locul acestui SPECTACOL, va fi la Oarda de Sus, între păduri, cunoscut de mulți dintre dumneavoastră, pentru că am dat 3 spectacole asemănătoare, cu ceva timp în urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, împlinește astăzi 70 de ani

Data acestei ,,ANIVERSĂRI” este
16 – IULIE – 2022

O să revin cu detali, cum puteți ajunge în zonă”, a scris cascadorul, pe contul său de socializare.

„Dragi prieteni, vă salut cu drag. După cum vedeți sunt la locul meu de joacă.

Aici o să ne întâlnim cu toții, aici va fi „Aniversarea cu cascade”, alături de invitații speciali, Mihai Stoichescu și Cosmin Pădureanu.

După cum ați văzut, platoul de cascade este pregătit, drumul este foarte bine pregătit, așa că vă aștept cu mare drag.

Amănunte o să vă dau pe parcurs. Vă mulțumesc frumos și vă urez, de pe acuma, vizionare plăcută, să aniversăm împreună”, a transmis Lae Dreghici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare