Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu despre demisia din Parlament: „Este nevoie de gesturi care să îi pună în dificultate pe guvernanţi”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    După ce Puterea a refuzat declanşarea de alegeri anticipate preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că parlamentarii liberali doresc ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, precizând că înainte de decizia finală vor avea loc discuţii cu partenerii din Uniune pe această temă. Mai mulţi parlamentari PNL şi-au prezentat luni, 23 ianuarie, demisia din Legislativ, lui Crin Antonescu. Printre cei care şi-au înaintat demisia în alb se numără şi deputatul liberal de Alba Teodor Atanasiu, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL. „Mi-am înaintat demisia din Parlament pentru că luni, în şedinţa din plenul reunit al celor două camere, în care le-am cerut celor de la Putere să găsim o soluţie comună pentru criza în care se află România şi pentru a da un răspuns manifestanţilor din stradă care strigă de mai bine de 10 zile nemulţumirile a milioane de români, ei au refuzat un astfel de dialog, au refuzat să găsim o soluţie pentru a detensiona situaţia care s-a creat în ţară. Am considerat că singura manieră potrivită în acest moment pentru a răspunde intereselor românilor este prezentarea demisiei din Parlament, gest care forţează organizarea alegerilor anticipate, aşa cum îşi doresc cetăţenii”, a declarat Teodor Atanasiu. Acesta a precizat că aşteaptă gesturi similare măcar din partea celorlalţi parlamentari ai Opoziţiei.
„Rămâne de văzut la 1 februarie, când începe sesiunea parlamentară, dacă şi parlamentarii de Alba care reprezintă Puterea îşi vor anunţa demisiile din Legislativ. În şedinţa comună extraordinară de luni ei nu s-au pronunţat în nici un fel, nici pro nici contra. E foarte important pentru a continua acest demers ca măcar parlamentarii Opoziţiei să urmeze gestul. În caz contrar nu va fi nicio problemă pentru cei de la Putere să îşi continuie planurile ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Oricum pentru noi este clar că acest regim este surd la dorinţele oamenilor şi fără un gest extrem care să îi pună în dificultate pe guvernanţi ei vor persista în eroare”, a declarat Teodor Atanasiu.  Acesta a precizat că în această săptămână vor fi convocate şedinţe extraordinare ale Birourilor Permanente ale PNL, PSD şi PC pentru a fi luate decizii comune în privinţa demisiilor din Parlament.
l”Ţara vrea capul lui Lăpuşneanu, nu capul lui Moţoc!”
În opinia preşedintelui PNL Alba, demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, reprezintă o măsură fără ecou în rândul populaţiei nemulţumite. „Demiterea lui Teodor Baconschi este un fel de cădere a capului lui Moţoc. Problema este că populaţia, a cărei nemulţumire a dat în clocot, vrea capul lui Lăpuşneanu, nu capul lui Moţoc. Nu am auzit pe nimeni să ceară în stradă demisia lui Teodor Baconschi. Oamenii au strigat şi strigă în continuare „Jos Băsescu!” şi „Vrem anticipate!” Se pare însă că dorinţele celor din stradă nu corespund cu agenda premierului Boc şi nu vor fi satisfăcute de o demitere de ministru şi nici chiar de o remaniere guvernamentală”, a subliniat Teodor Atanasiu.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea