Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Tehnici de ÎNVĂȚARE RAPIDĂ pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii de gimnaziu și liceu care se pregătesc pe ultima sută de metri pentru Evaluarea Naţională sau Bac 2015 pot urma sfaturile experților pentru a învăța rapid și ușor. ”A combina memoria vizuală cu repetarea memoriei poate constitui una dintre cele mai bune tehnici de învăţare rapidă pentru examene”, sunt de părere specialiștii.

invatatSpre exemplu, elevii se pot baza pe memoria vizuală ca să reţină informaţia aşezată schematic în pagină. Cea mai uşoară metodă de memorare a informaţiei este fotografierea ei vizuală, aceasta fiind una dintre cele mai frecvent folosite tehnici de învăţare rapidă pentru examen.

Practic, îţi faci fişe de învăţare pe capitole, treci numele lecţiei şi câteva idei principale pe care le scoţi în evidenţă prin culori diferite. De asemenea, odată ce aveţi fişele de studiu realizate, următorul pas este repetarea zilnică şi rezolvarea zilnică de modele de examen.

Când ştii cum înveţi e mult mai uşor să foloseşti tehnicile care ţi se potrivesc. Eşti vizual? Realizează scheme, sintetizează informaţiile, foloseşte culori. Eşti auditiv? Citeşte cu voce tare, ia-ţi cărţi audio. Mai este important să ştii ca înveţi uşor: Dimineaţa devreme, ziua, seara, noaptea? Salvează-ţi energia pentru atunci ca să dai randament. Sunteti mai mulţi care învăţaţi? Încearcă să te întâlneşti cu ceilalţi pentru verificare, clarificare. Toată lumea are de câştigat! Cel care ştie consolidează, cel care nu ştie îşi clarifică. Desigur, în funcţie de materie, poţi căuta resurse conexe pe internet. Limba engleza este foarte importantă în acest caz„, a afirmat expertul în educaţie finlandeză Alexandra Aton.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea