Rămâi conectat

Curier Județean

Teatrul de Păpuși „Prichindel”, prezent pe scena festivalieră de la Avignon: Viață de chibrit – spectacol pluridisciplinar pentru toată familia

Publicat

în

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va fi prezent pe scena festivalieră de la Avignon cu un nou proiect teatral – „Viață de chibrit – spectacol pluridisciplinar pentru toată familia”, așa cum l-a declarat regizorul Radu Dinulescu. Este un proiect câștigat la AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), inițiatorul lui fiind Asociația Thespis din Arad, și este derulat în parteneriat cu teatrul nostru.

Redăm câteva rânduri din sumarul acestui proiect, pentru a vă introduce puțin în ineditul și ingieniozitatea acestui demers cultural: Proiectul „Viață de chibrit – spectacol pluridisciplinar” pornește de la universul scenografic-fotografic al artistului Marius Petrescu și își propune continuarea experiențelor echipei formate din Radu Dinulescu și Armand Richelet, privind introducerea artei și tehnicilor digitale în spectacolul viu, cu actori, păpuși și obiecte.

Pornind de la o idee a regizorului Dinulescu Radu și a fotografului Marius Petrescu, privind formula de spectacol, echipa își propune următoarele: scrierea unui scenariu teatral/cinematografic, care să prezinte situații, uneori comice, uneori triste sau melancolice, cu personaje formate din bețe de chibrituri, cutii de chibrituri și brichete, construirea universului scenografic, de tip cinematografic, utilizând aceleași elemente din lumea cutiei de chibrituri. Coloana sonoră va fi asigurată, în direct, de un instrumentist care va utiliza instrumente muzicale și semplere digitale, în buclă, corelate cu ceea ce se întâmplă pe scenă.

Electrica Furnizare Discount

Spectacolul, care se bazează pe interactivitatea a doi actori mânuitori și un instrumentist, compozitor de muzică digitală, va avea o componentă directă, concepută pe sistemul păpuși pe masă, pe un platou, asemenea unui platou de filmare, de 70/50 cm și va fi preluat de o cameră de filmare care o va proiecta pe un ecran de 3m/2m. Se obține astfel o imagine a spectacolului care să poată fi urmărită de un public de 80 – 100 de spectatori, ceea ce reprezintă maximumul permis, la ora actuală de situația sanitară prin care trecem.

Așadar, în perioada 2 – 30 iulie 2021, Teatrul de Păpuși „Prichindel” va susține 25 de reprezentații în citadela în care se desfășoară, iată, de 75 de ani, cel mai mare și mai prestigios festival internațional de artele spectacolului – Festivalul de la Avignon, Franța.

Echipa care a creat acest spectacol este formată din: Radu Dinulescu, semnatarul regiei și al scenariului, Teodora Popa și Viorica Boda – interpretare, mânuire și construcție păpuși și obiecte, Ovidiu Tămășan – lumini și proiecții video, Marius Petrescu – scenografie, Armand Kleinberg-Richelet – imagini 3D.

Până la prezentarea acestui spectacol și pentru publicul albaiulian, le dorim colegilor noștri aplauze cât de multe și mult succes!

Publicitate

Curier Județean

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Mureş, Jiu şi Olt.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 :Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Harghita, Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu şi Hunedoara), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu, Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluenţӑ cu râul Şercaia (judeţele: Harghita, Covasna şi Brașov), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba şi Hunedoara.

Harta cu codurile se anexează.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Publicitate

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

Publicat

în

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

„La intrarea în școală fiecare copil este identificat de un aparat special, iar directorul știe cine nu a ajuns. Alt aparat măsoara temperatura.

Copiii învață să se imprietenească cu tehnologia – toți primesc tablete, luminile se aprins senzorial, se reglează temperatura ambientală, aerul se purifică zilnic cu un aparat special.

Băile sunt foarte curate, apa e activată cu senzori.

Tablele sunt smart și magnetice și există retroproiector. Fiecare sală de clasă are altă culoare. Pupitrele sunt individuale. Copiii au dulăpioare.

Fiecare clasă a plantat câte un pomișor care are la bază o capsulă a timpului cu mesaje de la copii.

Există un elev responsabil de sortarea și colectarea deșeurilor in clase. Afară exista un aparat de reciclat sticlă, aluminiu și plastic care pentru fiecare produs introdus în fantă oferă un ciuguban. Clasa care a strâns cei mai mulți ciugubani pleacă într-o excursie plătită de primărie.

Locul de joacă oferă prilejul de a învăța reguli de circulație. Pereții holurilor și claselor sunt pictați și conțin citate celebre.
Elevii s-au întâlnit la școala de vară au realizat băncuțe din paleți de lemn.

Sper să ajungem la ei în curând cu educația juridică.”, scrie pe mediul de socializare judecătorul Cristi Dănileț

Publicitate
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Publicat

în

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Fie că dorești să cumperi, ori dorești să vinzi, lucruri importante ori acareturi, talciocul de duminică din Alba Iulia pare să fie locul potrivit, unde găsești vrute și nevrute, la prețuri avantajoase, iar dacă nu îți convine  te poți oricând târgui.

Locul de întâlnire de duminică al albaiulienilor a fost pus la grele încercări pe timp de pandemie, unii au vrut să îl închidă, alții au cerut morțiș ca el să rămână deschis, și-n fond nu mai contează, judecând după prezența de astăzi acesta a reprins viață.

Electrica Furnizare Discount

Astăzi, 01.08.2021, comerțul a fost în floare și zeci de oameni au mers la talcioc ori pentru a vinde, ori pentru a cumpăra, de la haine, la biciclete și chiar mașini , lucruri mari ori mărunte.

Nu știm, din nefericire, dacă acei mici gustoși ce fac furori printre participanți s-au întors în talcioc, dar ne bucurăm să vedem că rând pe rând orașul revine la normalitatea pe care nu de mult o consideram un lux.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare