Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teatrele și cinematografele se vor putea DESCHIDE din 1 septembrie, în condiții de siguranță. Declarațiile președintelui Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis, Președintele României, a vorbit miercuri, într-o declarație de la Palatul Cotroceni, despre deschiderea restaurantelor și teatrelor.

„Pot să vă dau câteva informații noi. Sunt 2 domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate.

Primul sector, și aici recunosc că este un sector la care țin, este zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Mă refer la locuri libere, la purtarea măștii. Dar cred că e important să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?

Al doilea sector este sectorul HORECA, în special funcționarea restaurantelor. Vremea se răcește, dar după un timp, nu va mai fi posibil cu terasele. Cu 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide. Specialiștii vor stabili mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar acolo unde va fi depășit, se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior. Toate aceste detalii vor fi făcute cunoscute publicului.

Aceste 2 sectoare sunt importante. Cred că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie, putem face acest pas. Nu ne întoarcem la normalitate, dar putem face următorul pas”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea