Teatrele și cinematografele se vor putea DESCHIDE din 1 septembrie, în condiții de siguranță. Declarațiile președintelui Iohannis

Klaus Iohannis, Președintele României, a vorbit miercuri, într-o declarație de la Palatul Cotroceni, despre deschiderea restaurantelor și teatrelor.

„Pot să vă dau câteva informații noi. Sunt 2 domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate.

ELIT

Primul sector, și aici recunosc că este un sector la care țin, este zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Mă refer la locuri libere, la purtarea măștii. Dar cred că e important să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?

Al doilea sector este sectorul HORECA, în special funcționarea restaurantelor. Vremea se răcește, dar după un timp, nu va mai fi posibil cu terasele. Cu 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide. Specialiștii vor stabili mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar acolo unde va fi depășit, se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior. Toate aceste detalii vor fi făcute cunoscute publicului.

Aceste 2 sectoare sunt importante. Cred că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie, putem face acest pas. Nu ne întoarcem la normalitate, dar putem face următorul pas”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419