Taximetriștii nu-și vor mai putea practica meseria dacă au comis anumite infracțiuni
Potrivit unei ordonanțe a Guvernului, cazierul șoferilor de taxi nu trebuie să conțină mențiuni care să arate că ei au săvârşit infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corpororale, privind traficul şi consumul de droguri, contra integrităţii sexuale.
Legea transportului în regim de taxi şi de închiriere va fi modificată printr-un proiect de ordonanţă aprobat, miercuri, în şedinţa Executivului.
”Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului”, a spus Dan Suciu.
El a adăugat că în ultima perioadă s-au petrecut „elemente infracţionale” care au creat necesitatea introducerii acestor restrângeri.
De asemenea, actul normativ va crea temeiul legal pentru ca Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existenţa şi modul de dobândire a unui certificat de competenţă profesională pentru managerii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere.
Certificatul de competenţă profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obţine trebuie îndeplinite o serie de condiţii, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs şi promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului transporturilor.
Sursa Gandul.info
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cod Silvic 2025: Ce poți face dacă asiști la taierea de copaci ilegală. Ce spune Codul Silvic și care îți sunt drepturile în România
Cod Silvic 2025: Ce poți face dacă asiști la taierea de copaci ilegală. Ce spune Codul Silvic și care îți sunt drepturile în România Tăierea ilegală a pădurilor continuă să fie una din cele mai mari probeme ale României, iar acest lucru afectează calitatea aerului și natura. Legislația este clară pentru și pedepsește ferm aceste […]
Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: „România se joacă periculos cu încrederea piețelor și a investitorilor”
Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: „România se joacă periculos cu încrederea piețelor și a investitorilor” Dacă România nu va diminua deficitul bugetar în mod considerabil s-ar putea pierde încrederea în leu, am putea asista la ieşiri de capitaluri din ţară, s-ar produce mari presiuni către deprecierea monedei naţionale, se arată în introducerea Raportului de analiză […]