Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Taximetrist din Alba Iulia tâlhărit de bani şi cheile de la maşină, sub ameninţarea cuţitului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din localitatea Galda de Jos a fost reţinut luni, 12 martie, de poliţiştii din Aiud după ce, înainte cu doar câteva ore, sub ameninţarea unui cuţit, a jefuit un taximetrist din Alba Iulia.

Victima, un taximetrist în vârstă de 21 de ani, a fost cea care, după ce a scăpat din mâinile tâlharului, a sunat imediat la 112 şi a povestit poliţiştilor cum o cursă care părea banală s-a transformat într-un adevărat coşmar.

În timp ce transporta un client de la Alba Iulia în zona Aiud, la un moment dat, pe raza localităţii Sîncrai a fost ameninţat cu un cuţit de către clientul său şi deposedat ulterior banii care îi avea, respectiv de 150 de lei şi de cheile autoturismului.

Patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 de Politie Rurală Aiud a ajuns în scurt timp la locul indicat de taximetrist şi cu ajutorul semnalmentelor furnizate de victimă au reuşit să îl prindă şi să îl reţină pe tâlhar, în persoana lui G.G., de 27 de ani, din comuna Galda de Jos. Cazul a fost preluat de poliţiştii de la investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud care au stabilit că G.G. i-a solicitat iniţial, taximetristului efectuarea unei curse în Alba Iulia, în timpul căreia a efectuat mai multe staţionări, după care i-a solicitat să-l ducă până în Aiud, respectiv în localitatea Sîncrai. Pe drumul de întoarcere spre Alba Iulia suspectul, care se afla sub influenţa alcoolului, a scos un cuţit cu care la convins pe şoferul de taxi să îî dea banii şi cheile de la maşină, pe care, ulterior, le-a aruncat pe câmp împreună cu cuţitul folosit la comiterea faptei. L-a lăsat pe taximetrist în stare de şoc iar el s-a deplasat la locuinţa unor rude ale sale din Sîncrai.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit victimei iar faţă de G.G. a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca în cursul zilei de marţi, 13 martie, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Un caz similar s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la 25 februarie, când o taximetristă din Alba Iulia a fost bătută şi tâlhărită de clientul pe care tocmai îl transportase la Cugir.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea