Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Taxele stabilite de Primăria Aiud pentru comercianții din Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii municipali din Aiud au stabilit printr-o Hotărâre de consiliu local, taxele locale speciale aferente anului 2013, pentru comercianții care activează în Piaţa Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din localitate. Plata se face la Biroul Administrarea Pieţei al Primăriei Aiud.

Astfel, pentru comercializarea produselor agricole şi agroalimentare, cu excepţia laptelui şi a produselor lactate taxa zlinică este de 2,5 lei/mp/zi, iar taxa lunară, de 60 lei/mp/lună. Pentru vânzarea produselor lactate în zilele de marţi, joi şi sâmbătă taxa lunară este de 72 de lei / mp/ lună.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cazul produselor industriale, artizanale şi meşteşugăreşti, comercianții trebuie să plătească câte 2 lei /mp /zi sau 50 de lei/mp/lună. Pentru produsele industriale în sectorul de comerţ ambulant în zilele de joi taxa zilnică este de 2 lei/mp/zi, iar taxa trimestrială pentru un loc de vânzare cu o suprafață de 9 mp este 220 de lei pe trimestru. În zilele de luni, marţi, miercuri, vineri şi sâmbătă, taxa zilnică este de 1,10 lei/mp/zi.

În ceea ce privește comercializarea animalelor şi păsărilor, fermierii vor plăti câte 3 lei/buc./zi pentru bovine, bubaline şi cabaline până la 1 an şi porci peste 6 luni, respectiv 5 lei/buc./zi pentru bovine, bubaline şi cabaline peste 1 an. Taxele pentru porci cu vârsta între  2 luni și 6 luni sunt de 2 lei/buc./zi, pentru porci până la 2 luni, ovine şi caprine – 1 leu/buc./zi iar animale mici şi păsări – 0,5 lei/buc./zi.

Pentru accesul în târgul de animale cu vehicule şi autovehicule, producătorii agricoli vor plăti 2 lei/zi pentru vehicule şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 2 tone, 4 lei/zi pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste 2 tone până la 5 tone şi 10 lei/zi pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Pentru comercializarea produselor agricole din vehicule şi autovehicule: 5 lei/zi: autovehicule, remorci, semiremorci, rulote cu masa totală maximă de până la 2 tone şi vehicule cu tracţiune animală, 8 lei/zi pentru autovehicule, remorci, semiremorci, rulote cu masa totală maximă de peste 2 tone până la 5 tone şi 10 lei/zi autovehicule, remorci cu masa totală maximă de peste 5 tone.

Alte taxe: 1 leu/zi pentru vânzarea obiectelor personale de către persoane fizice şi pentru depozitarea produselor şi ambalajelor, 2 lei/zi pentru prestarea de servicii diverse, câte 5 lei/zi pentru închirierea cântarelor şi pentru fiecare utilizare a cântarului de o tonă în târgul de animale.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea