Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Taxele locale la Aiud rămân majorate. Proiectul de HCL al consilierilor PD-L a fost respins

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai municipiului Aiud reuniți ieri în ședință ordinară, au respins proiectul de hotărâre inițiat de consilierii PDL de revocare a deciziei adoptate la data de 9 ianuarie, prin care au fost indexate taxele şi impozitele locale cu 16,05%, prin votul majorității aleșilor PNL.

Proiectul depus de consilierii PDL prevedea ca taxele și impozitele locale să revină la nivelul anului 2012. Același lucru s-a întâmplat recent și la Alba Iulia, însă aici situația a fost invers, respectiv majoritatea PDL din CL a respins proiectul de revocare inițiat de consilierii PNL.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă la Aiud, consilierii locali ai PDL au inițiat proiectul de hotărâre prin care să fie reduse taxele locale, majorate în urma votului majorității USL din Consiliul Local Aiud, la Alba Iulia situația stă taman invers. Consilierii locali USL au încercat astăzi, fără succes, să anuleze vechiul proiect de hotărâre de indexare a taxelor locale, adoptat în 7 ianuarie de majoritatea consilierilor PD-L.

Iată expunerea de motive atașată proiectului de hotărâre inițiat de consilierii PDL

“Având în vedere că opţiunea consiliului local al municipiului Aiud a fost exprimată în şedinţa ordinară din noiembrie 2012 şi a fost aceea de se menţine nivelul impozitelor şi taxelor din anul fiscal anterior şi ţinând cont de faptul că situaţia economică a contribuabililor de pe raza municipiului nu a cunoscut o modificare semnificativă, grupul consilierilor PDL propune revocarea HCL nr. 1 din 09.01.2013 şi menţinerea HCL nr. 235 din 17.11.2012.

Grupul consilierilor PDL consideră ca fiind la fel de important pentru cetăţenii municipiului Aiud atât menţinerea capacităţii lor de cumpărare cât şi menţinerea capacităţilor de plată a obligaţiilor fiscale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea