Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Taxa pe boală 2024: Categorii de persoane care vor fi scutite de la plată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Taxa pe boală 2024: Categorii de persoane care vor fi scutite de la plată

Coaliția aflată la guvernare a promis încă din luna ianuarie că va modifica legea, în urma contestațiilor și criticilor generate de implementarea acestei taxe. Cu toate acestea, modificările propuse și promisiunile au fost însoțite de un lung proces de dezbatere și negocieri.

în timp ce susținătorii măsurii văd această taxă ca pe o modalitate de a aduce venituri suplimentare la bugetul de stat și de a descuraja abuzurile în utilizarea concediilor medicale, criticii subliniază că aceasta poate afecta grav accesul la serviciile medicale pentru cei mai vulnerabili și poate crea o povară financiară adițională pentru persoanele aflate în nevoie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va adopta o ordonanță de urgență care va scuti de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical pacienții cu afecțiuni oncologice, mamele cu copii bolnavi, gravidele și cazurile de urgență. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu la începutul reuniunii săptămânale a Cabinetului.

Citește și: ”Boala mâinilor murdare”, hepatita virală tip A, lovește în județul Alba: 55 de cazuri în primul semestru din 2019

„Astăzi, prin ordonanță de urgență, introducem scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacienților cu afecțiuni oncologice și al cazurilor de urgență”, a declarat premierul Ciolacu.

În plus, prin aceeași ordonanță, se propune acordarea unui ajutor unic în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, pentru mamele defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață.

Această măsură are scopul de a reduce povara financiară și de a oferi un sprijin suplimentar pentru familiile aflate în nevoie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea