Tații care petrec mai mult timp împreună cu copiii lor au o structură diferită a creierului față de cei mai puțin implicați. STUDIU
Tații care petrec mai mult timp împreună cu copiii lor au o structură diferită a creierului față de cei mai puțin implicați. STUDIU
Tații care petrec mai mult timp împreună cu copiii lor au o structură diferită a creierului față de tații mai puțin implicați, arată un studiu recent, potrivit DCNEWS.ro.
Tații care petrec mai mult timp cu copiii lor au o structură cerebrală diferită față de tații mai puțin implicați, arată un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea din Essex au descoperit că bărbații care doresc să se implice activ în îngrijirea copiilor și să se bucure de timpul cu copiii lor au un hipotalamus mai mare – o regiune a creierului de mărimea unei migdale despre care se știe că joacă un rol cheie pentru atașament și educație parentală, scrie Daily Mail.
Echipa nu este sigură dacă hipotalamusul crește în dimensiune ca răspuns la timpul petrecut cu copiii sau dacă unii bărbați se nasc cu un volum crescut. Oricum, echipa speră că descoperirile vor ajuta la o mai bună înțelegere a relațiilor dintre copii și tații lor.
În cadrul studiului, cercetătorii au scanat creierul a 50 de tați. Participanții au completat, de asemenea, chestionare despre obiceiurile lor de îngrijire a copiilor fiind întrebați și cât de mult s-au bucurat de timpul petrecut cu copiii lor.
Hipotalamusul joacă un rol cheie în menținerea unui corp sănătos
Rezultatele au arătat că bărbații care au obținut scoruri mai mari la ambele chestionare au avut un volum mai mare al hipotalamusului. Hipotalamusul este o regiune a creierului de mărimea unei migdale care este situată la baza creierului, în apropierea glandei pituitare. Joacă un rol cheie în multe funcții importante, inclusiv homeostazia, adică menținerea corpului în viață și sănătos, dar și pentru atașamentul și educația parentală.
„În multe societăți, implicarea taților în educația parentală a crescut considerabil. Bărbații doresc să petreacă mai mult timp și să aibă o legătură mai strânsă cu copiii lor. Ei vor să devină tați mai implicați și mai încrezători. Am arătat acum că aceste convingeri de îngrijire pot fi urmărite adânc în creierul taților.”, a explicat dr. Pascal Vrtička, conducător al acestui studiu.
Scanările au arătat că creierul taților și al copiilor se sincroniza mai mult dacă bărbații credeau că sunt tați implicați.
Dr. Vrtička a adăugat: ”Tații, ca și mamele, sunt legați din punct de vedere biologic să fie părinți. Datele noastre au dezvăluit că acest lucru poate fi văzut în anatomia creierului taților, precum și în sincronizarea dintre creierul acestora și creierul copiilor lor, și mai ales pentru tații mai încrezători și implicați.”, a mai spus dr. Pascal Vrtička.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
E jale! FMI a înrăutăţit estimările de creștere a economiei românești Fondul Monetar Internaţional (FMI) a înrăutăţit estimările de creştere a economiei româneşti în acest an la 1,6 la sută, de la 3,3 în octombrie, arată raportul publicat, miercuri, 23 aprilie 2025, cu prilejul reuniunilor de primăvară de la Washington ale Fondului şi Băncii Mondiale. […]
PENSII 2025: Proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților, adoptat de Camera Deputaților
PENSII 2025: Proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților, adoptat de Camera Deputaților Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, 23 aprilie 2025, proiectul de lege privind pensiile speciale ale magistraţilor, cu 259 de voturi pentru, un vot contra şi 25 de abţineri iar un parlamentar nu a votat. Citește și: Noutăți pensii 2025: […]
OFICIAL: Când intră BANII din alocații, indemnizații, pensii și alte drepturi sociale în mai 2025
Oficial: Când intră banii din alocații, indemnizații, pensii și alte drepturi sociale în mai 2025 Chiar dacă începutul lunii aduce mini-vacanța de 1 Mai, toate sumele aferente plății alocațiilor pentru copii, indemnizațiilor, pensiilor și tuturor celorlalte drepturi sociale vor ajunge la timp la beneficiari, au anunțat, miercuri, 23 aprilie 2025, reprezentanții Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului […]