Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tariful maximal DUBLAT pentru taxiuri în Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tariful maximal DUBLAT pentru taxiuri în Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Miercuri, 27 iulie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și aprobarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi în Municipiului Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre vizează aprobarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi în Municipiului Alba Iulia la valoarea de 6.56 lei/km, inclusiv TVA.

Tariful de distanță maximal actual a fost aprobat prin Hotărârea nr. 146/2011 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul public de transport persoane în regim de taxi, stabilindu-se valoarea de 3.20 lei/km, inclusiv tva. Tarifele actuale practicate de transportatori în derularea serviciului de transport taxi variază între 2.79 lei/km și 3.19 lei/km.

Prin adresa înrtegistrată la Primăria Municipiului Alba Iulia sub nr. 55481/12.05.2022, SC GICU TRANS SRL solicită modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi la valoarea de 6.56 lei/km, tva inclus și anexează la cerere structura pe elemente de cheltuieli pentru stabilirea/ajustarea sau modificarea tarifului de distanță (pornire) pentru serviciul de transport public local de persoane în regim de taxi, conform prevederilor Ordinului ANRSC nr. 243/2007, cu modificările și completările ulterioare.

Prin adresa transportatorului autorizat SC IZIDOR SRL nr. 57151/17.05.2022 și adresa transportatorului autorizat SC GRI CAR TRANS SRL nr. 58829/19.05.2022 se solicită deasemenea modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi.

Raportat la data ultimei modificări a tarifului de distanță maximal, respectiv anul 2011, se constată o creștere generalizată a tuturor cheltuielilor transportatorilor autorizați pentru efectuarea serviciului de transport în regim de taxi respectiv cheltuielile cu forța de muncă, cheltuielile cu piesele de schimb, cresterea pretului la combustibil, cele cu asigurările obligatorii, etc.

Aprobarea nivelului propus al tarifului de distanță maximal nu va avea drept consecință schimbarea imediată a tarifelor la nivelul maximal, asigurând însă o flexibilitate necesară în cazul inflației la care ne putem aștepta în următorii ani. Deasemenea trebuie încurajată concurența între transportatori prin practicarea unor tarife care să le acopere cel puțin cheltuielile, plus o marjă de profit rezonabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea