Rămâi conectat

Politică Administrație

Tarifele pentru salubrizare, majorate și la Blaj, după introducerea taxei de mediu. Cât vor plăti blăjenii pentru ridicarea gunoaielor

Ziarul Unirea

Publicat

în

salubrizareBlăjenii vor plăti mai mult pentru salubritate începând cu data de 1 ianuarie 2017. Consiliul Local Blaj a aprobat, în şedinţa de luni, 9 ianuarie, noile tarife la activităţile de salubrizare din municipiul Blaj.

Preţul pentru populaţie va fi de 8 lei (inclusiv TVA)/persoană fizică pentru locuinţele individuale, iar în cazul agenţilor economici/persoane juridice tariful va fi de 65 lei (inclusiv TVA)/mc.

Majorarea a fost cauzată de intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2017, a „taxei de mediu”, în valoare de 80 lei/tonă, încasată de Fondul de Mediu pentru deşeurile inerte şi nepericuloase, în vederea eliminării finale prin depozitare.

Consiliul Local Blaj a majorat tarifele la activităţile de salubrizare din municipiul Blaj după ce a dezbătut adresa operatorului local de salubritate SC Financial Urban SRL Piteşti, primită la sfârşitul lunii decembrie.

Până la începutul acestui an, municipiul Blaj a fost singurul oraş din judeţul Alba care nu a majorat tarifele la salubritate odată cu problemele apărute de lipsa unei gropi ecologice de depozitare în judeţ, majorarea produsă de intrarea în vigoare a taxei de mediu menţinând oraşul tot la preţul cel mai mic. Şi în acest an, deşeurile menajere din Blaj vor fi transportate la depozitul ecologic de la Cristian, judeţul Sibiu.

Până la sfârşitul anului 2017 se aşteaptă finalizarea licitaţiei privind stabilirea operatorului unic de salubritate pentru judeţul Alba, autorităţile având mari speranţe că depozitul ecologic de la Galda de Jos va deveni funcţional, moment din care, în funcţie de distanţa faţă de noua groapă de gunoi, în judeţ vor exista cinci zone de tarifare. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea