Ziarul Unirea

Tăriceanu, urmărit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

ELIT

În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

COMUNICAT DE PRESĂ| Florin Roman, deputat PNL de Alba: 50 de kilometri de covor asfaltic licitat pentru DN 75

17.868.799 lei, fără TVA este suma totala alocată de Regionala Cluj a CNAIR, pentru frezarea și turnarea covorului asfaltic pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

m0e PNL 24 mai 2016 at 13:30

Inca o victima a politiei politice coordonate de statul de drept in stransa colaborare cu PNL-ul „revopsit” – din cauza asta nu se mai gasesc vopsele pe la magazine. Cine nu va vota in 5 iunie cu PNL va fi trimis in lagar de concentrare si tineti minte ce va spun. MUTUL trebuie sa aiba PRIMARIA LUI si in toamana GUVERNUL LUI ca sa va dea pe coaja ca meritati natie de IOBAGI ce sunteti !

bine, 24 mai 2016 at 15:54

„iobagii” au inteles: v-o baga si la alegeri, stati linistiti..

motocicleanu 24 mai 2016 at 14:07

s-a contagiat cu naravurile social-democratilor. Era fireasca aceasta treaba pt de-alde unul care se transformase in balama psd-ista, cu partidul lui de stransura cu tot. Asteptam sa urmeze o cura de „dezintoxicare” la beciul domnesc..

Hopa 24 mai 2016 at 14:25

Hopa! Un mare sustinator la poluarii din Sebes cade!

realist 24 mai 2016 at 16:27

Ptr cei neavizati……. candva raposatul de AMADEO LAZARESCU/TATA LUI Tariceanu ii ruga pe cei apropiati de el,,,,,,,,, nu-l lasati pe KUKI /porecla lui Calin in familie/ sa faca politica ca nu este potrivit ptr asa ceva,, Aceste neaptitudini au fost confirmate pe parcursulk celor 25 de ani , Tariceanu infara de insurat/5 la nr / nu se pricepe la nimic , este un dandy, profitor si depasit, ce partid este ALDE>Cine face parte din el? O adunatura de neica nimeni,,,,,,,,,

apoliticul 24 mai 2016 at 17:50

(Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup)

Deci daca esti prieten cu cineva care face o magarie si nu il dai in git sar putea sa ai probleme.
Nu stiu daca asta e motivarea oficiala a celor de la DNA(sper sa nu fie).
Deci nu e acuzat ca a participat la furaciune ci doar de tainuire.
O alta petarda electorala marca PDL.Asa scapa ei de adversarii politici ?
Se pare ca PSD si PNL vor avea o mare surpriza din partea alegatorilor la locale.
P.S. nu m-ar deranja sa ajunga Tariceanu la beciul domnesc dar pentru ceva palpabil mai ales ca magarii a facut destule…

politicul 24 mai 2016 at 21:50

”Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).”

Altfel spus 24 mai 2016 at 18:15

… votati noul, marele PNL, adica fostul PDL, drujbas de pensii si salarii, unica noastra speranta „sa traim bine” vorba unui matrafoxat. Deci, hai la vot, la vot !

Omul de la Cupru 24 mai 2016 at 20:05

Un gunoi penal!!….si mintenas se gasesc pupincuristi sa-l apere!!…mai mare rusinea…

Comentariile sunt oprite