Rămâi conectat

Politică Administrație

Tăriceanu, scrisoare deschisă: Acum, după mult amar de vreme, mi-a venit şi mie rândul. SRI și DNA, o supra-putere ocultă şi iraţională

Publicat

în

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pus marţi sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a afirmat într-o scrisoare deschisă că SRI şi DNA au devenit o ”supra-putere ocultă şi iraţională care se substituie în bună măsură alegătorilor”.

”Dragi prieteni,

După 8 ani de străduință, DNA a reușit să mă cheme la Brașov în plină campanie electorală.

Elit - Gustul Desăvârșit

Suntem în plină campanie… Ar trebui să fiu prin țară sprijinind candidații ALDE în alegerile locale, pentru că, după cum știți, puteți vota în alegerile locale din 5 iunie 2016. Dar…o veți face?

Mulți dintre voi nu veți vota, pentru că v-ați pierdut complet încrederea în politicieni și în instituții. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA şi de SRI, două agenţii ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care şi-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor şi de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunţului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reuşit să se substituie în bună măsură alegătorilor şi să decidă, prin abuzul puterii ce-i este conferită de lege, cine poate să stea în faţa cetăţenilor pentru a le cere încrederea şi cine trebuie privat de exerciţiul acestui drept constituţional.

Mă întreb astăzi, încă o dată, cine anume stabileşte politica DNA şi SRI, cine decide, în interiorul acestor instituţii, care va fi următoarea victimă? Aceste agenţii au devenit o supra-putere, situându-se deasupra celor trei puteri constituţionale ale statului. O supra-putere ocultă şi iraţională ce trezeşte, în mintea generaţiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca cândva partidul comunist şi braţul său înarmat, securitatea. În amintirea erei în care votam formal pentru ca eram forțați, vă rog să mergeți la vot duminică, 5 iunie 2016.

Nu am nici un fel de rezervă faţă de procurorii care, înarmaţi cu probe temeinice, luptă împotriva fenomenului corupţiei, prezent în lumea politică, în cea a afacerilor, în instituţiile publice, inclusiv în cele judiciare. Dimpotrivă, aceşti magistraţi se bucură de încrederea mea nelimitată. Atunci când această acţiune în care se stabilesc acuzații adoptă logica loteriei, ea devine inacceptabilă. Acum, după mult amar de vreme, mi-a venit și mie rândul. Așteptăm cu nerăbdare momentul. Sunt convins că DNA și-a făcut temele cu temeinicie. De ce? Pentru că, în ciuda faptului că legea îmi interzice să intru în detalii, pot să vă spun doar că sunt acuzat într-un dosar cu presupuse fapte din 2008. Asta e ceea ce numesc eu cercetare amănunțită. Bineînțeles că, momentul ales pentru acuzarea mea nu are nimic de a face cu alegerile din 5 iunie 2016. E o pură coincidență! Nu după 8 zile, nu după 8 săptămâni, nici după 8 luni, ci abia după 8 ani, conducerea DNA a hotărât într-un final să mă acuze. Evident că, în acest moment îmi pierd timpul cu avocați, procurori și dosare, în loc să fiu prin țară convingând electoratul să voteze și să sprijine candidații ALDE.

Ce părere am despre DNA? Sunt convins că majoritatea celor care lucrează în DNA își exercită sarcinile cu onestitate și în deplinătatea competențelor lor. Dar în același timp observăm cu toții că astăzi România este pe cale de a deveni o republică a procurorilor. Aceasta este normalitatea? Evident nu, iar această situație nu trebuie să mai continue. Pentru revenirea la normalitate, vă invit să votați ALDE la alegerile parlamentare din noiembrie 2016.

Un alt exemplu pentru care v-ați pierdut încrederea în politică și în politicieni este maniera prin care actualul guvern a fost învestit. Se pare că președintele Klaus Iohannis și-a dorit din răsputeri să înlăture Cabinetul Ponta cu orice preț și să își învestească guvernul de marionete tehnocrate. ALDE a fost singurul partid politic care s-a opus în Parlament acestei învestituri. De ce? Pentru că, actualul Cabinet este, de fapt, format din funcționari anonimi din eșaloanele doi și trei aduși de la Bruxelles, care nu vor răspunde niciodată în fața voastră pentru faptele lor, pentru că nu au trecut și nu vor trece niciodată printr-un test electoral. Iar acum, în mai 2016, le vedem rezultatele. Până acum, ministrul Sănătății, cel al Muncii, al Culturii și al Fondurilor Europene au demisionat deja. Lista nu pare inchisă!

În România, un Cabinet de miniștri ar trebui să fie învestit de o majoritate politică în Parlament și nu numit după bunul plac al președintelui țării. De ce ne miram că românii nu merg la vot? Pentru că politica e percepută ca o mizerie!

Aș putea să vorbesc la nesfârșit despre motivele pentru care voi, românii, vă pierdeți încrederea în clasa politică, neputându-vă baza pe noi că vom continua să luptăm pentru voi într-un război pe care tot voi, cetățenii României, nu îl puteți pierde vreodată. Permiteți-mi să vă mărturisesc faptul că, nici măcar membrii ALDE nu au fost feriți de abuzuri de putere. Dar vă pot asigura că, dacă orice fel de acuzație va fi demonstrată, aceasta înseamnă sfârșitul carierei oricărei persoane în cauză. Niciun compromis sau înțelegere nu sunt acceptabile.

Într-o democrație încă fragilă precum cea din România, toți oamenii cu convigeri democratice ar trebui să lupte pentru a restaura normalitatea în societate și la nivelul instituțiilor statului. Ceea ce se întâmplă acum este inacceptabil și, credeți-mă, voi continua această luptă până la final.

Voi lupta mereu și voi continua să cred că este posibil să schimbăm împreună clasa politică pentru România! Nu este România îndreptățită, oare, să aibă parte de o democrație consolidată? Mă bazez pe sprijinul vostru în lupta mea împotriva abuzului de putere și a politicienilor corupți. Vă rog să votați, să votați pe cei în care aveți încredere, dar să nu stați acasă. Folosiți-vă de dreptul vostru de a vota și votați pentru o Românie prosperă pentru toți, nu doar pentru cei care au, ci în special pentru cei care nu au. Sunt mândru de modul prin care mi-am îndeplinit obligatiile față de români și sunt mândru în numele tuturor celor care vor și pot să ajute România să devină prosperă pentru toți. Susțineți-mă și susțineți ALDE în această bătălie!

Cu respect,                                                                                                                                                    

24 mai 2016

Călin Popescu-Tăriceanu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare