FOTO/VIDEO: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac 2012: Gospodinele de la Pensiunea “Andra” au făcut cele mai delicioase prăjituri
Se ştie că turismul în România se face în zone deosebit de pitoreşti, dar deopotrivă cu preparate culinare şi mâncăruri tradiţionale de excepţie. Ei bine, în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural, desfăşurat în acest weekend la Albac, a avut loc şi un concurs gastronomic, în care cele mai bune gospodine (bucătărese) ale unor pensiuni turistice s-au întrecut, de această dată, în cele mai speciale reţete de prăjitură.
Iată care sunt acestea: Ioana Morar – Alba Iulia, Pensiunea Castel Templul Cavalerilor – Livezile, Pensiunea Poiana Verde, Pensiunea Steaua Arieşului, Pensiunea Andra, Pensiunea Casa cu Dor, Pensiunea Izvorul Muntelui – Ampoiţa, Daniela Tecaru, Carmen Buhoi. Fiecărui competitor i s-a pus la dispoziţie o masă de expunere, decorarea ei fiind responsabilitatea acestuia. În timpul prezentării şi degustării produselor echipa a trebuit să descrie succint produsul.
Juriul a fost format din Ştefan Pădure – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimenului Românesc, Adrian Hădean – bucătar Cluj-Napoca şi Cosmin Toma – bucătar şef la Hotel Hermes. Aceştia au trebuit să puncteze gustul şi prezentarea finală a produselor.
Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 9 septembrie 2012, în cea de-a doua zi a târgului. După o îndelungă degustare de către membrii juriului a delicioaselor prăjituri, aceştia au hotărât acordarea următoarelor premii:
“Prăjituri cu fructe de pădure” şi “Prăjituri cu brânză”
Locul I – Pensiunea Andra (Albac), care a primit un premiu în bani, în valoare 400 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Tiberiu Todea – primarul comunei Albac.
Locul II – Pensiunea Steaua Arieşului (Albac), care a primit un premiu de 300 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat Emil Comşa, preşedintele ANTREC, filiala Alba.
Locul III – Pensiunea Poiana Verde – (Albac), care a primit tot un premiu în bani, în valoare de 200 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Cosmin Toma – bucătar şef
Hotel Hermes.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 19 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor