FOTO/VIDEO: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac 2012: Gospodinele de la Pensiunea “Andra” au făcut cele mai delicioase prăjituri
Se ştie că turismul în România se face în zone deosebit de pitoreşti, dar deopotrivă cu preparate culinare şi mâncăruri tradiţionale de excepţie. Ei bine, în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural, desfăşurat în acest weekend la Albac, a avut loc şi un concurs gastronomic, în care cele mai bune gospodine (bucătărese) ale unor pensiuni turistice s-au întrecut, de această dată, în cele mai speciale reţete de prăjitură.
Iată care sunt acestea: Ioana Morar – Alba Iulia, Pensiunea Castel Templul Cavalerilor – Livezile, Pensiunea Poiana Verde, Pensiunea Steaua Arieşului, Pensiunea Andra, Pensiunea Casa cu Dor, Pensiunea Izvorul Muntelui – Ampoiţa, Daniela Tecaru, Carmen Buhoi. Fiecărui competitor i s-a pus la dispoziţie o masă de expunere, decorarea ei fiind responsabilitatea acestuia. În timpul prezentării şi degustării produselor echipa a trebuit să descrie succint produsul.
Juriul a fost format din Ştefan Pădure – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimenului Românesc, Adrian Hădean – bucătar Cluj-Napoca şi Cosmin Toma – bucătar şef la Hotel Hermes. Aceştia au trebuit să puncteze gustul şi prezentarea finală a produselor.
Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 9 septembrie 2012, în cea de-a doua zi a târgului. După o îndelungă degustare de către membrii juriului a delicioaselor prăjituri, aceştia au hotărât acordarea următoarelor premii:
“Prăjituri cu fructe de pădure” şi “Prăjituri cu brânză”
Locul I – Pensiunea Andra (Albac), care a primit un premiu în bani, în valoare 400 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Tiberiu Todea – primarul comunei Albac.
Locul II – Pensiunea Steaua Arieşului (Albac), care a primit un premiu de 300 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat Emil Comşa, preşedintele ANTREC, filiala Alba.
Locul III – Pensiunea Poiana Verde – (Albac), care a primit tot un premiu în bani, în valoare de 200 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Cosmin Toma – bucătar şef
Hotel Hermes.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Societate
6 mai 1849: A început bătălia de la Abrud între trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu
6 mai 1849: A început bătălia de la Abrud între trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu Bătălia de la Abrud a început la data de 6 mai 1849, bătălie în care trupele maghiare conduse de maiorul Hatvani sunt înfrânte de către moții conduși de Avram Iancu. La această confruntare s-a […]
Cum se dădea examenul auto în timpul comunismului: Era extrem de greu și consta în mult mai multe probe decât astăzi
Cum se dădea examenul auto în timpul comunismului: Era extrem de greu și consta în mult mai multe probe decât astăzi Mulți șoferi cu experiență și care au dat examenele pentru obținerea permisului de conducere înainte de 1989 își aduc și azi aminte cum erau atunci aceste examene. Deși azi pare istorie examenul era unul […]
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]