FOTO/VIDEO: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac 2012: Gospodinele de la Pensiunea “Andra” au făcut cele mai delicioase prăjituri
Se ştie că turismul în România se face în zone deosebit de pitoreşti, dar deopotrivă cu preparate culinare şi mâncăruri tradiţionale de excepţie. Ei bine, în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural, desfăşurat în acest weekend la Albac, a avut loc şi un concurs gastronomic, în care cele mai bune gospodine (bucătărese) ale unor pensiuni turistice s-au întrecut, de această dată, în cele mai speciale reţete de prăjitură.
Iată care sunt acestea: Ioana Morar – Alba Iulia, Pensiunea Castel Templul Cavalerilor – Livezile, Pensiunea Poiana Verde, Pensiunea Steaua Arieşului, Pensiunea Andra, Pensiunea Casa cu Dor, Pensiunea Izvorul Muntelui – Ampoiţa, Daniela Tecaru, Carmen Buhoi. Fiecărui competitor i s-a pus la dispoziţie o masă de expunere, decorarea ei fiind responsabilitatea acestuia. În timpul prezentării şi degustării produselor echipa a trebuit să descrie succint produsul.
Juriul a fost format din Ştefan Pădure – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimenului Românesc, Adrian Hădean – bucătar Cluj-Napoca şi Cosmin Toma – bucătar şef la Hotel Hermes. Aceştia au trebuit să puncteze gustul şi prezentarea finală a produselor.
Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 9 septembrie 2012, în cea de-a doua zi a târgului. După o îndelungă degustare de către membrii juriului a delicioaselor prăjituri, aceştia au hotărât acordarea următoarelor premii:
“Prăjituri cu fructe de pădure” şi “Prăjituri cu brânză”
Locul I – Pensiunea Andra (Albac), care a primit un premiu în bani, în valoare 400 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Tiberiu Todea – primarul comunei Albac.
Locul II – Pensiunea Steaua Arieşului (Albac), care a primit un premiu de 300 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat Emil Comşa, preşedintele ANTREC, filiala Alba.
Locul III – Pensiunea Poiana Verde – (Albac), care a primit tot un premiu în bani, în valoare de 200 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Cosmin Toma – bucătar şef
Hotel Hermes.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Horoscop săptămânal 20-26 ianuarie 2025 pentru fiecare zodie: Previziuni legate de sănătate, bani, familie, dragoste
Horoscop săptămânal 20-26 ianuarie 2025 pentru fiecare zodie: berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioară, balanță, scorpion, săgetător, capricorn, vărsător, pești Horoscop săptămâna: 20-26 ianuarie 2025 O săptămână plină de influențe astrale diverse, care aduc energie și provocări în toate domeniile vieții. Găsește-ți echilibrul și învață să transformi obstacolele în oportunități! Horoscop săptămâna 20-26 ianuarie 2025 […]