Rămâi conectat

Ştirea zilei

Târgul Gustos de Alba vă oferă un regal gastronomic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cea de-a doua ediţie a Târgului „Gustos de Alba” îşi deschide porţile în zilele de 13 şi 14 mai, în Pavilionul expoziţional din Parcul Cetate Alba Iulia. Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba având ca partener principal firma „Albalact”. De asemenea, contribuie la buna desfăşurare a evenimentului Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia „Ţara Vinului” Alba, Prefera Foods, Fuchs Condimente, Slow Food Turda şi Slow Food Târnava Mare. „Am organizat acest târg din dorinţa de a promova produsele alimentare realizate în judeţul Alba, dar şi tradiţia culinară deosebit de valoroasă a acestor locuri. Programul este foarte variat şi Alba va deveni pentru aceste două zile capitala gustului românesc autentic”, declară Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
Pentru atingerea scopului propus vor fi prezentate produsele alimentare realizate în judeţ din aproape toate ramurile: carmangerie, produse lactate, panificaţie, patiserie, cofetărie, apicultură, viticultură, legumicultură. Micii sau mai marii fermieri vor fi şi ei prezenţi cu legume şi alte produse proaspete de sezon. Mâncărurile prezentate la târg sunt preparate după reţete tradiţionale moştenite din bătrâni şi cu ingrediente de calitate.
Alături de produse în cadrul târgului va fi promovat (o noutate de prim rang a ediţiei din acest an a târgului) şi conceptul Slow Food, dezvoltat la scară mondială, cu filiale foarte active în Transilvania. Cu o reţea de peste 100.000 de membri din 150 ţări, Slow Food protejează cultura culinară locală, desfăşoară numeroase proiecte şi evenimente menite să fie replici pentru fast food şi problemele de sănătate pe care acest tip de alimentaţie în provoacă! O sa remarcati melcul – simbolul slow food, prezent în cadrul târgului la activităţile de educaţie a gustului pentru copii, susţinute de organizaţia Slow Food Turda.
Printre atracţiile târgului vor fi desigur şi standurile cu mâncare preparată pe loc: mieluţ la ceaun, tocăniţă de viţel şi sărmăluţe cu varză acră,  înturnat de Cărări,  balmoş, clătite, plăcinte de Loman, colac cu scorţişoară şi prăjituri fine.
Vizitatorii vor avea parte de surprize şi concursuri, degustări de vinuri şi demonstraţii culinare. Un moment special îl va constitui prezenţa Asociaţiei Slow Food Turda care împreună cu Jakab Arpad, moştenitorul reţetei de friptură de Turda va prezenta povestea acestei fripturi celebre în Transilvania şi o va face cunoscută vizitatorilor gurmanzi. Un alt moment cu totul deosebit, absolut nou în judeţul Alba – o reprezentaţie cu artişti într-un scurt recital… în piaţa volantă, care va fi organizată de aceasta dată la Târgul Gustos de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea