Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Târgul ”Apulum Agraria” 2012: 125 de producători agricoli vor transforma Piața Pascu din Alba Iulia într-o fermă uriașă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia găzduiește, în perioada 14-16 septembrie 2012, o nouă ediție a Târgului ”Apulum Agraria”. Evenimentul ce se va desfășura între orele 10.00-18.00 în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu, cartier Cetate, are ca scop promovarea agriculturii județului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din județ şi a produselor agricole ale acestora.

Expozanţii sunt firme din industria alimentară, producători agricoli, crescători de animale şi păsări, cultivatori de flori, pomi fructiferi, producători de vinuri, apicultori, companii furnizoare de utilaje şi echipamente agricole, seminţe şi pesticide.

În cadrul acestui târg, considerat cel mai important eveniment de promovare a agriculturii judeţului Alba, se vor organiza: pavilionul cu produse alimentare, standuri cu legume, fructe și material săditor, demonstraţii culinare, activităţi Slow Food de educație a gustului, expoziţii de animale, păsări și animale mici, expoziţii de maşini, utilaje şi echipamente agricole, standuri cu produse fitosanitare, concursuri etc.

Pe durata târgului, zona menţionată mai sus, deja binecunoscută atât vizitatorilor, cât şi expozanţilor, se va transforma într-o fermă uriaşă, în care vor expune peste 125 de producători agricoli, inclusiv din judeţele înfrăţite, Bacs Kiskun şi Tolna din Ungaria. La târg va participa şi o delegaţie de specialişti din Consiliul General Rhone din Franţa.

Pentru fiecare, mic sau mare, va exista, cu siguranţă, câte ceva interesant şi agricultura judeţului Alba va fi lângă dumneavoastră: fermierii va aşteaptă să le cunoaşteţi produsele, să le aflaţi din secretele meseriei, aşa că vă invităm călduros să vă apropiaţi şi să schimbaţi câteva vorbe împreună, pentru că vor fi fericiţi să împărtăşească cu dumneavoastră pasiunea lor. În cadrul evenimentului puteţi gusta vinurile din judeţ, mustul din această toamnă, lapte de vacă proaspăt muls, puteţi încerca o bucată de caş proaspăt sau o brânză maturată, fagure de miere, miel la ceaun şi multe, multe alte bunătăţi”, spun organizatorii.

Acest târg a devenit o emblemă a judeţului Alba, un eveniment de cea mai bună calitate, aşa cum sunt toate evenimentele în care Consiliul Judeţean Alba este organizator sau partener în organizare. Oferta din acest an este una generoasă, scopul nostru fiind acela de a promova şi de a sprijinii producătorii din judeţul Alba”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Organizatorii sunt: Consiliul Judeţean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba. Parteneri în organizarea Târgului sunt: Direcţia Agricolă Judeţeană Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Asociaţia Ţara Vinului, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană Alba a Crescătorilor de Bovine, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Slow Food Alba Transilvania şi Asociaţia de Dezvoltare Agricolă Alba Afroda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea