Târgul ”Apulum Agraria” 2012: 125 de producători agricoli vor transforma Piața Pascu din Alba Iulia într-o fermă uriașă

Alba Iulia găzduiește, în perioada 14-16 septembrie 2012, o nouă ediție a Târgului ”Apulum Agraria”. Evenimentul ce se va desfășura între orele 10.00-18.00 în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu, cartier Cetate, are ca scop promovarea agriculturii județului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din județ şi a produselor agricole ale acestora.

Expozanţii sunt firme din industria alimentară, producători agricoli, crescători de animale şi păsări, cultivatori de flori, pomi fructiferi, producători de vinuri, apicultori, companii furnizoare de utilaje şi echipamente agricole, seminţe şi pesticide.

În cadrul acestui târg, considerat cel mai important eveniment de promovare a agriculturii judeţului Alba, se vor organiza: pavilionul cu produse alimentare, standuri cu legume, fructe și material săditor, demonstraţii culinare, activităţi Slow Food de educație a gustului, expoziţii de animale, păsări și animale mici, expoziţii de maşini, utilaje şi echipamente agricole, standuri cu produse fitosanitare, concursuri etc.

INFORMARE COVID-19

Pe durata târgului, zona menţionată mai sus, deja binecunoscută atât vizitatorilor, cât şi expozanţilor, se va transforma într-o fermă uriaşă, în care vor expune peste 125 de producători agricoli, inclusiv din judeţele înfrăţite, Bacs Kiskun şi Tolna din Ungaria. La târg va participa şi o delegaţie de specialişti din Consiliul General Rhone din Franţa.

Pentru fiecare, mic sau mare, va exista, cu siguranţă, câte ceva interesant şi agricultura judeţului Alba va fi lângă dumneavoastră: fermierii va aşteaptă să le cunoaşteţi produsele, să le aflaţi din secretele meseriei, aşa că vă invităm călduros să vă apropiaţi şi să schimbaţi câteva vorbe împreună, pentru că vor fi fericiţi să împărtăşească cu dumneavoastră pasiunea lor. În cadrul evenimentului puteţi gusta vinurile din judeţ, mustul din această toamnă, lapte de vacă proaspăt muls, puteţi încerca o bucată de caş proaspăt sau o brânză maturată, fagure de miere, miel la ceaun şi multe, multe alte bunătăţi”, spun organizatorii.

Acest târg a devenit o emblemă a judeţului Alba, un eveniment de cea mai bună calitate, aşa cum sunt toate evenimentele în care Consiliul Judeţean Alba este organizator sau partener în organizare. Oferta din acest an este una generoasă, scopul nostru fiind acela de a promova şi de a sprijinii producătorii din judeţul Alba”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Organizatorii sunt: Consiliul Judeţean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba. Parteneri în organizarea Târgului sunt: Direcţia Agricolă Judeţeană Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Asociaţia Ţara Vinului, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană Alba a Crescătorilor de Bovine, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Slow Food Alba Transilvania şi Asociaţia de Dezvoltare Agricolă Alba Afroda.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...