Rămâi conectat

Actualitate

Țara noastră este tot mai atractivă: Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Țara noastră este tot mai atractivă: Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului

Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului, în timp ce numărul turiştilor români a fost în creştere cu 9%, a afirmat, joi, ministrul de resort, Daniel Cadariu, în deschiderea Târgului de Turism al României, relatează Agerpres.

„Pentru primele nouă luni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, indicatorul principal care reflectă activitatea turistică din România – şi mă refer la numărul de turişti – arată foarte bine. Prin comparaţie cu valoarea indicatorului din 2021, avem o creştere de 16% a numărului de turişti. Aproximativ 9% pentru turiştii români şi o creştere de aproximativ 90% a numărului de turişti străini. Zic eu că este o confirmare a efortului susţinut comun dintre autorităţi, operatori şi minister în a susţine activitatea turistică din România”, a precizat ministrul.

Cadariu a vorbit şi despre programele de susţinere a operatorilor din acest sector.

„În ceea ce priveşte programul Horeca 2, s-a adoptat ordonanţa de urgenţă, noi ne-am făcut datoria şi solicitarea industriei de 750 de milioane de euro am transmis-o către Ministerul de Finanţe, însă, zilele trecute, ne-am preocupat împreună cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor europene şi am găsit posibilitatea ca o sumă de 300 de milioane de euro să provină din bani europeni, din acel buffer de 10% din Fondul de Coeziune ce poate fi folosit pentru cadrul temporar Ucraina”, a arătat oficialul guvernamental.

Alte programe sunt aproape de lansare, a adăugat el.

„Suntem în proces final de a pune în aplicare alte două programe de susţinere a turismului. Avem pregătit memorandumul şi îl vom înainta în şedinţa de Guvern în săptămânile următoare cu privire la acel program de stimulare a incomingului, cu acel bonus de 40 de euro pentru agenţiile care aduc turişti străini în România pentru minimum patru nopţi şi avem pregătit şi acel program de susţinere a operatorilor privaţi din staţiunile balneare cu granturi de până la 200.000 de euro, reprezentând maximum 50% din valoarea investiţiei”, a mai spus Cadariu.

Ministrul a fost prezent, joi, la deschiderea ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, care are loc în perioada 10-13 noiembrie 2022.

Evenimentul are loc în pavilionul B1 al Centrului Expoziţional Romexpo şi înregistrează un grad de internaţionalizare de 27%, la târg fiind prezenţi reprezentanţi din nouă ţări: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, România şi Turcia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea