Rămâi conectat

Curier Județean

Ţara lui HA(barna)M

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Asistăm în această perioadă la un adevărat război al nervilor la care este supusă societatea românească, nu doar clasa politică responsabilă, adică Opoziţia. Pe de o parte, inflamarea a venit din partea unor responsabili ai statului maghiar, referitoare la susţinerea unei posibile autonomii a Ţinutului Secuiesc, concomitent cu neghiobia fără margini a acestui cibi barna, evident scris cu litere mici, un angajat al statului român plătit de fiecare dintre noi, români, unguri, secui şi ţigani deopotrivă… Mă simt nevoit să atrag din nou atenţia asupra activităţii unor grupări care revendică în mod inacceptabil, atât moral cât şi constituţional, înfiinţarea unui ţinut de sine stătător în mijlocul ţării. Gestul de a-l spânzura simbolic pe marele nostru înaintaş Avram Iancu este parte din astfel de activităţi care vor să discrediteze la maxim România şi românii. Aş dori să le reamintesc celor care au uitat sau cărora nu le pasă câteva fragmente din Constituţia României: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Teritoriul României este inalienabil. În România limba oficială este limba română. În România respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”. Cred cu tărie că populaţia majoritară poate convieţui în pace şi bună înţelegere cu populaţia minoritară, ca şi până acum, cu respectarea legilor şi principiilor constituţionale, nefiind nevoie de delimitarea lor printr-o formă teritorială. Din punct de vedere european, România a fost în ultimii ani un model de convieţuire etnică, cetăţenii români respectând întotdeauna drepturile, datinile şi obiceiurile maghiarilor şi nu numai. În nici o ţară din Europa nu se mai vorbeşte despre concepte autonomiste, iar Carta Europeană a Drepturilor Omului este respectat ad-literam în România.
Aş insista ca reprezentanţii UDMR şi cei ai Consiliului Naţional Secuiesc să informeze populaţia la nivel local că ideea separării de România nu va însemna că secuii o vor duce mai bine… Din păcate, UDMR nu a avut nici o poziţie la spânzurarea lui Avram Iancu, aşa cum ar fi trebuit, mai ales că se află la guvernarea… României. Acest golănaş care şi-a permis să spună că un secui nu-şi cere scuze, că nu are habar ce înseamnă a-ţi cere scuze, şi-ar fi găsit cu siguranţă nănaşii, aşa cum se spune prin Ardeal. Nu a avut însă tăria să meargă la Abrud, pentru a-i cunoaşte personal pe urmaşii lui Iancu… Pentru integritatea lui corporală, cred că bine a făcut… Nici Dumnezeu nu îl va ierta pentru gestul său, iar românii, niciodată!
Deputat PNL de Alba,
Călin POTOR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

30 septembrie 2022| Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii, un nou sezon de reconstituire istorică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii, un nou sezon de reconstituire istorică

Vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 17, la Alba Iulia debutează un nou sezon de reconstituire istorică, de data aceasta având în prim plan Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii.

Astfel, până la 1 decembrie, publicul se poate întâlni, în fiecare vineri de la ora 17, pe esplanada Sălii Unirii, cu reenactorii albaiulieni care dau viață atât Gărzii Naționale, cea care a asigurat securitatea Marii Adunări de la 1 decembrie 1918, dar și cu personalități din istoria românilor, precum regele Ferdinand, regina Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Uniri Alba Iulia își propune să promoveze atât actul de la 15 octombrie 1922, Încoronarea, dar și Marea Unire de le 1 decembrie 1918, ambele momente având loc la Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Alba Iulia își îmbracă polițiștii locali. Aproape 5.000 de lei pentru pantaloni, caschete, scurte și bocanci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia își îmbracă polițiștii locali. Aproape 5.000 de lei pentru pantaloni, caschete, scurte și bocanci

Polițiștii locali din municipiul Alba Iulia vor beneficia de uniforme noi, scurte de vânt, cămăși, pantaloni, caschete și embleme, în valoare de aproape 5.000 de lei.

Primăria municipiului Alba Iulia, va cumpăra articole de îmbrăcăminte pentru polițiștii locali din oraș, în valoare totală de 4.953 de lei, fără TVA.

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Elit - Gustul Desăvârșit
Denumire articol Cantitate de aprovizionat (buc.)
Scurtă vânt 13
Scurtă iarnă 1
Pantalon 13
Pantalon căptușiți 13
Bocanci 7
Pulover 7
Cască de protecție 6
Mănuși de protecție 1 set


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Albaiulianul Ioan-Alexandru Mincă are nevoie, mai ales acum, de sprijin financiar! Transplantul de inimă, singura variantă pentru a trăi!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ioan-Alexandru Mincă (35 de ani), fratele portarului albaiulian Mihai Mincă, are nevoie de ajutor pentru a trăi, întrucât sansa sa la viață este doar transplantul de inimă: concluzia la care au ajuns specialiștii din Leipzig!!!

Alexandru a stat 3 săptămâni în Germania, în încercarea de a fi operat pulmonar și la inimă, dar medicii au decis că este foarte riscant și doar transplantul rămâne în discuție.

Ioan-Alexandru Mincă urmează să revină în Germania, fiind pus pe o listă de așteptare.  Familia trebuie să găsească o chirie în apropierea Spitalului din Hannover, în acest timp fiind sub tratament la domiciliu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Eu, împreună cu familia, vă mulțumim din tot sufletul pentru că ne-ați fost alături. Însă avem în continuare nevoie de sprijinul vostru„, a transmis Ioan-Alexandru Mincă.

În vară, cazul său indica efectuarea a două intervenții chirurgicale, posibile doar în străinătate, la Viena, iar estimările preliminare ajungeau la o sumă de peste 45.000 de euro.

În urma apelului umanitar, oameni mărinimoși i-au sărit în ajutor, însă fondurile strânse până în prezent nu sunt suficiente.

Donațiile se pot face în conturile:

Contul RON

IBAN: RO97BTRL00101201L61194XX

Titular cont: Suciu Roxana Iuliana

Banca: Banca Transilvania

 

Contul EURO

IBAN: RO55BTRLEURCRT00L6119401

Titular cont: Suciu Roxana Iuliana

Banca: Banca Transilvania

Persoană de contact: Roxana Iuliana Suciu (telefon 0740/ 361942).

La numărul de telefon așișat se poate dona și prin  BT Pay sau Revolut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea