Tânărul din Ciumbrud care a condus băut și a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Aiud, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

*Inculpatul Pop Andrei se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului *Părțile civile vor primi daune morale de 144.000 de euro

Tânărul de 23 de ani din Ciumbrud care a provocat în noiembrie 2017, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, un accident rutier grav pe o trecere de pietoni din Aiud, soldat cu decesul unei persoane de 63 de ani și rănirea gravă a unei minore de 11 ani, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost pronunțată la Judecătoria Aiud, în 9 mai 2018, inculpatul Pop Andei având posibilitatea să o conteste la Curetea de Apel Alba Iulia. Instanța a mai dispus obligarea unei firme de asigurare la plata unor daune morale în valoare de 144.000 de euro, respectiv a unor daune materiale și cheltuieli judiciare de aproape 13.000 de lei. Tânărul este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Părțile civile au solicitat completului de la Judecătoria Aiud schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat, dar instanța a respins această cerere.

”Condamnă inculpatul Pop Andrei, la următoarele pedepse: – pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă; pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 38 alin. 2, art. 39 alin. 1 lit. b) C. pen. contopeşte pedepsele de mai sus, aplică cea mai grea dintre pedepse, anume pedeapsa de 3 ani închisoare pe care o sporeşte cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse (3 ani), inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare. Deduce din pedeapsa rezultantă durata reţinerii şi a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu de la 27.11.2017 la zi. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Pop Andrei prin încheierea penală nr. 1/CP/2018 a Tribunalului Alba, precum şi obligaţiile stabilite prin respectiva încheiere”, se susține în dispozitivul deciziei de la Judecătoria Aiud.

Tragedia a avut loc în 27 noiembrie 2017. ”În timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud, tânărul nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 63 de ani şi unei minore de 11 ani, ambele din Aiud, care erau angajate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşându-le. În urma accidentului, femeia a decedat, iar minora suferit leziuni corporale grave. Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba după producerea accidentului. La analiza de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,4 la mie, la prima probă, respectiv 1,25 la mie, la a doua probă. Până la pronunțarea unei decizi definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...