Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tânărul care și-a UCIS prietena minoră în accident, la prima întâlnire, și-a aflat sentința definitivă. Cu ce viteza circula acesta înainte de produce TERIBILUL accident

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu trei ani, un tânăr din orașul Zlatna, provoca un accident cumplit, în urma căruia, prietena sa, în vârstă de aproape 16 ani a decedat în urma pierderii controlului volanului. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosar penal întocmit pe numele lui, pentru ucidere din culpă. Maşina s-a dat peste cap de mai multe ori şi s-a răsturnat în afara autostrăzii, iar acul kilometrajului maşinii s-a blocat la 160 km/oră.

Tânărul din oraşul Zlatna care a provocat, în octombrie 2016, un accident rutier mortal soldat cu decesul unei adolescente în vârstă de 15 ani rămâne cu condamarea la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în 20 noiembrie sentinţa definitivă. Instanţa a hotărât rămânerea definitivă a deciziei sub aspect penal şi civil, dar a dispus înlăturarea obligării unei firme de asigirare pentru plata către unba dintre părţile civile a penalităţilor de întârziere de 0,2% pe zi pentru sumele cuvenite cu titlu de daune morale, începând cu data de 18 septembrie 2018 până la data executării efective.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cinci părţi civile, rude ale victimei, urmează să primească despăgubiri morale în cuantum total de 140.000 de lei şi 60.000 de euro. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Zlatna şi să respecte mai multe obligaţii impuse de instanţă.

B. Cristian avea 18 ani la momentul accidentului. Adolescenta era la prima ei întâlnire cu băiatul care îşi luase carnetul de conducere în urmă cu o lună şi jumătate de la ziua accidentului (22 octombrie 2016). La un moment dat, el a pierdut controlul volanului şi maşina s-a rostogolit de câteva ori. Şoferul a supravieţuit, însă tânăra a murit pe loc. Tânărul a invitat-o pe Alexandra la prima lor întâlnire.

Cei doi au ieşit la plimbare cu maşina, un autoturism puternic, marca BMW. Însă, între localităţile Sebeş şi Orăştie, pe autostrada A1, şoferul nu a mai putut controla maşina, după ce a depăşit un TIR, a ieşit de pe drum şi s-a rostogolit de mai multe ori. Alexandra a murit, iar tânărul a avut noroc, alegându-se doar cu o mână ruptă. Acul kilometrajului maşinii s-a blocat la 160 km/oră. Autoturismul s-a izbit de parapeţi, pe sensul de mers Sebeş-Orăstie, iar ulterior s-a răsturnat.

Pe segmentul de drum unde s-a produs accidentul nu existau restricţii de circulaţie pentru categoria de autovehicul condus de către tânăr, viteza maxim admisa fiind 130 km/h, însă acesta fiind începător sub 1 an vechime, trebuia să se deplaseze cu o viteza maxima de 110 km/h. Şoferul a menţionat că anterior producerii accidentului nu a mai condus pe autostradă vreun autovehicul. Documentele de la dosarul cauzei şi constatările asupra autoturismului avariat nu au oferit dovezi certe că, în momentul premergător accidentului autoturismul BMW prezenta defecţiuni tehnice.

sursa: adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea