Rămâi conectat

Curier Județean

Tânăr din Jidvei reţinut pentru înşelăciune – A schimbat monedele din aur cumpărate de pe internet cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios și apoi a refuzat comanda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat doi soţi, din comuna Jidvei, bănuiţi de săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune. Aceştia ar fi comandat, pe internet, monede din aur, iar când au primit coletele, sub pretextul că verifică autenticitatea acestora, le-ar fi înlocuit cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios. Bărbatul a fost reţinut şi va fi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 18 aprilie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Jidvei, judeţul Alba, care, împreună cu soţia sa, în vârstă de 18 ani, sunt bănuiţi de înşelăciune.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în zilele de 24 septembrie şi 1 octombrie 2018, în timp ce se aflau pe raza municipiului Alba Iulia, celor doi soţi le-ar fi fost livrate, de către reprezentantul unei firme de curierat, două monede din aur.

Sub pretextul că doresc să verifice conţinutul coletelor au solicitat deschiderea acestora şi, profitând de neatenţia curierului, ar fi schimbat monedele cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios, după care, invocând faptul că acestea nu sunt conforme cu cele comandate, ar fi refuzat comanda.

Prejudiciul cauzat prin faptele celor doi este în valoare de 10.382 lei.

În cursul zilei de azi 19 aprilie, bărbatul va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor două persoane bănuite de înşelăciune precum şi pentru recuperarea prejudiciului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea