Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr de 25 de ani din Alba Iulia, condamnat la 8 ani și 5 luni de închisoare pentru trafic de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inculpatul a mai fost condamnat în 2013 la 2 ani de închisoare cu suspendare condiționată, în Spania

Simedru Raul Alexandru a primit 6 ani și 5 luni de închisoare pentru deținere, oferire și vânzare de droguri de risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, infracțiuni săvârșite în România. Instanța a constatat că aceste fapte sunt în concurență și în stare de recidivă cu două condamnări pe care le-a primit în Spania, în 2013, astfel că a mai adăugat 2 ani, rezultând pedeapsa finală de 8 ani și 5 luni. În Spania, inculpatul a fost judecat și condamnat cu suspendare condiționată pentru ”atentat la agentul autorității” și ”furt cu forța din locuință”.

În motivarea hotărârii, instanța descrie modul în care a acțioant tânărul în ceea ce privește traficul de droguri. ”Inculpatul Simedru Raul Alexandru este cetățean român plecat de mai mulți ani în Spania unde a deprins obiceiul de a consuma hașiș și cannabis. În luna iunie 2014, inculpatul a revenit în România pentru a-și preschimba cartea de identitate și a rămas până în septembrie 2014, ocazie cu care a adus 55 gr. cannabis în 5 batoane a câte 11 grame fiecare. În perioada cât s-a aflat în țară, inculpatul s-a întâlnit cu mai mulți tineri, unii amici mai vechi, alții, cunoscuți atunci și în cadrul întâlnirilor respective, care au avut loc fie în diferite localuri publice, fie în locuințele unor persoane, inculpatul a oferit celorlalte persoane țigări conținând cannabis, a fumat el însuși și a și vândut, în total 22 de acte materiale, inculpatul consumând și el cannabis de față cu ceilalți tineri”, se afirmă în motivarea sentinței de la Tribunal.

Anchetatorii au descoperit perosane care au cumpărat cannabis, care au precizat că au dat 60 de lei, respectiv 70 de lei pentru un gram. De asemenea, tânărul a vândut 0,8 grame cannabis pentru suma de 65 lei unui colaborator al polițiștilor de la ”crimă organizată”. ”Totodată, inculpatul nu s-a ferit să consume și el cannabis și să afirme, în cadrul întâlnirilor cu martorii susmenționați, că drogurile sunt de proveniență marocană și că în Spania deține și vinde și hașiș”, se mai susține în document.

La aplicarea pedepsei, instanța a ținut cont de gravitatea și frecvența infracțiunilor, de existența antecedentelor penale și conduita inculpatului în cursul procesului penal. ”(…) deși inculpatul a fost informat telefonic de către procuror, în data de 05.08.2015, în legătură cu cercetările care se desfășurau în cauză și faptele care fac obiectul cercetărilor, solicitându-i-se să se prezinte în vederea audierii, nu a dat curs cererii. D asemenea, pe parcursul cercetării judecătorești, la toate termenele de judecată, inculpatul a fost citat atât la adresa din Spania, cât și la adresa din România-Alba Iulia. (…) inculpatul a venit în România în data de 17.01.2018, fiind înregistrat la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, unde a declarat aceeași adresă din Alba Iulia, astfel că nu se poate aprecia că nu a aflat despre proces, dar cu toate acestea a refuzat să se prezinte la termenul următor, care era fixat pentru data de 05.02.2018, preferând să se sustragă judecății”, susține instanța de judecată.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Simedru Raul Alexandru a mai fost obligat la plata sumei de 17.318,78 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 15.718,78 lei în faza de urmărire penală. Decizia Tribunalului a fost contestată, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea