„Taifunul” concedierilor la stat: Mii de angajați vor rămâne fără locurile de muncă
„Taifunul” concedierilor la stat: Mii de angajați vor rămâne fără locurile de muncă
Autoritățile au finalizat o reevaluare a personalului din cadrul aparatului bugetar, iar un sector important se pregătește să reducă numărul angajaților. Ministerul Finanțelor a anunțat că Autoritatea Vamală Română (AVR) trebuie să ia măsuri pentru optimizarea cheltuielilor de personal.
Pentru a respecta limitele bugetare, Guvernul a recomandat mai multe soluții pentru reducerea cheltuielilor de personal la AVR. Printre acestea se numără: reorganizarea și comasarea structurilor, cu scopul reducerii posturilor de conducere,
suspendarea concursurilor pentru promovarea în grad și clasă, blocarea ocupării posturilor vacante prin transferuri sau detașări din alte instituții și diminuarea cheltuielilor pentru mutare, delegare și transport.
Citește și: Cristian Păun, despre inovațiile fiscale made in România: „Taxe inutile, generatoare de cheltuieli mai mari decât veniturile fiscale pe care le produc”
Conform datelor oficiale, AVR a primit pentru acest an un buget de cheltuieli de personal de 485,5 milioane lei, cu 1% mai mult decât în 2024. Această creștere vine în contextul în care numărul angajaților a ajuns la 3.379, cu 11% mai mult decât media anului trecut.
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat că este necesară o analiză detaliată asupra angajărilor efectuate la AVR și a impactului acestora asupra eficienței instituției.
„În momentul de față se finalizează procesul de angajare și de completare a schemei de personal, procedură pe care nu am vrut să o perturbăm, fiind lansată și justificată de conducerea Vămii.
În același timp, colegii de la Vamă au termen până la sfârșitul lunii martie să demonstreze că acele angajări și acele investiții semnificative în echipamente au și dus la eficientizarea activității și vor genera încasări suplimentare și vor contribui semnificativ la reducerea evaziunii fiscale, a fenomenelor de nedeclarare ori subevaluare a bunurilor aduse în țară, precum și la identificarea tranzacțiilor nedeclarate.
La sfârșitul lunii martie facem analiză cu privire la eficientizarea activității. Concedieri 2025. Nici la Vamă și nici la ANAF nu am intrat în ianuarie și februarie în reorganizări, tocmai pentru a nu perturba buna funcționare a instituțiilor și pentru a putea face o analiză detaliată”, a declarat ministrul Finanțelor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Cum se pot trimite actele pentru pensia anticipată, de invaliditate ori pensia de urmaș, în câteva minute la Casa de Pensii. Pensionarii pot obține recalcularea fără drumuri la ghișeu
PENSII 2025 | Cum se pot trimite actele pentru pensia anticipată, de invaliditate ori pensia de urmaș, în câteva minute la Casa de Pensii. Pensionarii pot obține recalcularea fără drumuri la ghișeu Românii care vor să evite cozile de la ghișee pot depune, din fața calculatorului, cereri pentru toate tipurile de prestații oferite de Casa […]
Cum va fi VREMEA de Paște 2025, în fiecare regiune din România: Prognoza meteo indică timp schimbător şi ploi în următoarele două săptămâni
Cum va fi VREMEA de Paște 2025, în fiecare regiune din România: Prognoza meteo indică timp schimbător şi ploi în următoarele două săptămâni Vremea în România va fi oscilantă din punct de vedere termic în următoarele două săptămâni (14 – 27 aprilie 2025) în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de […]