Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Sute de medici în stiința îngrijirii medicale a nou-nascutului participă la Alba Iulia la Conferinţa Națională de Neonatologie

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sute de medici din întreaga țară și din străinătate participă în aceste zile la cea de-a XVIII-a Conferinţe de Neonatologie organizată în perioada Casa Sindicatelor Alba Iulia24-26 septembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Aceștia vor prezenta lucrări de cercetare cu studii de caz și vor intra în contact cu cele mai noi tehnici, produse și nouătăți din domeniu.

 

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Neonatologie este considerată arta si stiinta ingrijirii medicale a nou-nascutului. Tema aleasă în acest an pentru cea de-a XVIII-a Conferinţă Naţională de Neonatologie este „Prematurul târziu”.

copil bebelus“Evoluţia neonatologiei a fost una spectaculară în ultimele decenii în întreaga lume şi aceasta a condus la ameliorarea substanţială a supravieţuirii şi calităţii vieţii nou-născuţilor.

Cele mai mari progrese sunt cele înregistrate în managementul prematurilor cu greutate extrem de mică la naştere, sub 1000g. Există însă o categorie de prematuri care, în ultimii zece ani, a necesitat şi necesită în continuare îngrijiri speciale în ciuda aparenţei de normalitate. Este vorba despre prematurul târziu, cu vârstă de gestaţie cuprinsă între 34-36 de săptămâni. Aceştia au fost mult timp asimilaţi şi trataţi ca nişte versiuni mai mici ale nou-născutului la termen. Realitatea ultimilor ani dovedeşte că această abordare nu este una corectă. Înţelegem tot mai mult că ultimele şase săptămâni de sarcină reprezintă o perioadă critică pentru dezvoltarea tuturor organelor şi sistemelor dar mai ales a creierului şi plămânilor. Odată cu creşterea considerabilă a incidenţei acestei categorii de prematuri, ştim că este vorba despre copii imaturi din punct de vedere al dezvoltării şi care pun probleme multiple, complexe – respiratorii, hipoglicemie, hiperbilirubinemie, infecţii, dificultăţi de alimentaţie. Mortalitatea acestor prematuri atinge cifre de trei-patru ori mai mari faţă de cea a nou-născuţilor la termen iar prognosticul pe termen îndelungat – cu incidenţă crescută a anomaliilor neurodezvoltării – sugerează nevoia reconsiderării modului de abordare şi urmărire a acestei categorii de nounăscuţi.

O abordare mai atentă şi mai sistematică, chiar multidisciplinară, a îngrijirii prematurului mare pare a fi calea de urmat pentru a ameliora viitorul acestor copii. Aceasta şi în contextul incidenţei tot mai crescute a naşterilor la 34-36 de săptămâni în ultimii ani şi în România.

Din aceste considerente, tema aleasă în acest an pentru cea de-a XVIII-a Conferinţă Naţională de Neonatologie este „Prematurul târziu”, explică Silvia-Maria Stoicescu
– Preşedintele Asociaţiei de Neonatologie din România și Maria Livia Ognean – Preşedintele Comitetului de Organizare al Conferinţei.

 

Organizatori și parteneri: Asociaţia de Neonatologie din România, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Medicină, Colegiul Medicilor Sibiu, Consiliul Judeţean Alba Iulia, Primăria Alba Iulia, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. (B.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | LUP filmat în toată spelndoarea, într-o pădure din pădure din Parcul Natural Apuseni: Imagini rare, surprinse de camerele de monitorizare a faunei sălbatice

Ziarul Unirea

Publicat

în

LUP filmat în toată spelndoarea, într-o pădure din pădure din Parcul Natural Apuseni: Imagini rare, surprinse de camerele de monitorizare a faunei sălbatice Imagini rare cu un lup au fost postate de reprezentanții Parcului Natural Apuseni. Sălbăticiunea a fost surprinsă în toată splendoarea de camerele de monitorizare a faunei.  Lupii trăiesc în haită și sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea