Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Suspiciune de infectare cu ANTRAX, în Alba: Care este starea pacientului și cum ar fi contractat boala

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suspiciune de infectare cu ANTRAX, în Alba: Care este starea pacientului și cum ar fi contractat boala

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax și a fost internat pentru supraveghere și tratament, viața lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezența bacilului anthracis care produce boala antrax.

Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, efectuează o anchetă în acest caz, primele date indicând contractarea bolii de la animalele (oi) pe care bărbatul de crește în propria gospodărie. Bărbatul s-a prezentat la un spital din județ pentru investigații amănunțite la îndrumarea medicului de familie care a constatat o plagă veche, cu evoluție nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului. Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în județul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Antraxul este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis. Boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor), fiind întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Antraxul poate fi letal dacă nu este depistat și tratat la timp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea