Rămâi conectat

Ştirea zilei

Suspendarea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia, pe perioada stării de alertă, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Suspendarea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia, pe perioada stării de alertă, pe masa consilierilor locali

În ședința din 27 aprilie 2021, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, vor avea de aprobat, printre alte proiecte și suspendarea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia, pe perioada stării de alertă.

Prin Hotărârea nr. 150/2019 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia a fost instituită taxa specială pentru promovare turistică a municipiului Alba Iulia, iar prin art. 32 alin. (14) din Hotărârea nr. 341/2020 a fost stabilit cuantumul taxei speciale pentru promovare turistică pe anul 2021.

Având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 13 ianuarie 2021 precum și perpetuarea crizei sanitare, evoluția imprevizibilă a pandemiei SARS-CORV-2 în perioada următoare, context în care afacerile sunt în continuare afectate.

Taxa pentru promovare turistică se stabilește pentru fiecare zi de ședere într-o unitate de cazare pe raza municipiului Alba Iulia, după cum urmează:

-5,10 lei/zi/persoană>12 ani, cazată la o unitate de cazare de 3, 4, 5 stele (margarete);
-2,55 lei/zi/persoană>12 ani, cazată la orice alte tipuri de unități de cazare.

Proiectul de hotărâre are în vedere necesitatea adoptării unor măsuri care să protejeze mediul de afaceri și sistemul economic, în contextul în care, prin restricțiile impuse de autorități, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, se interzic sau au fost restricționate anumite activități.

Se solicită astfel suspendarea plății taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia în anul fiscal 2021 doar pe perioada stării de alertă și renunțarea la art. 2 din proiectul de hotărâre respectiv restituirea taxei de promovare turistică a municipiului Alba Iulia aferentă anului 2021 în cazul contribuabililor care au achitat această taxă anterior adoptării hotărârii de către Consiliul local al municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea