Rămâi conectat

Actualitate

Suspecți de comiterea a 10 furturi reținuți de polițiști – hoții erau ”echipați” cu cagule și mănuși

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Aiud în colaborare cu jandarmii din municipiu i-au prins în flagrant pe 5 bărbaţi, suspecţi de comiterea unui furt dintr-un magazin. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceștia sunt suspecţi în alte 10 furturi comise pe raza judeţului Alba.

În data de 16 aprilie, ora 3.40, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au fost sesizaţi prin intermediul SNAU 112, de către un cetăţean din comuna Rîmeţ, cu privire la faptul că a observat 3 persoane cu feţele acoperite care au sustras dintr-un magazin alimentar din comună, mai multe bunuri, indicând totodată faptul că se îndreaptă cu un autovehicul înspre municipiul Aiud.

Ca urmare a sesizării au fost luate imediat măsuri de reperare a autoturismului, mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au organizat filtre rutiere iar la cca. 20 de minute de la sesizarea faptei, un echipaj de poliţie au oprit autovehiculul cu care se deplasau suspecţii. Aceştia au fost identificaţi, Anton S.G. de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, Cornel R., de 23 de ani, Tiberiu D., de 28 de ani, Florin D., de 30 de ani şi Ovidiu V., de 23 de ani, ultimii 4 din municipiul Turda, judeţul Cluj, care au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Aiud, pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate, la marginea drumului Aiud – Ponor, a fost găsită o sacoşă cu 122 de pachete de ţigări ce au fost sustrase din magazinul din Rîmeţi şi aruncate din autoturismul cu care se deplasau de cei 5 suspecţi, în momentul în care aceştia şi-au dat seama că sunt urmăriţi. Au fost găsite de asemenea, mănuşi textile, un fulat şi un levier pe care suspecţii le-au folosit pentru comiterea furtului.

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Aiud, au extins cercetările faţă de suspecţi şi cu privire la alte fapte de furt înregistrate pe raza judeţului Alba.

S-a reuşit astfel stabilirea faptului că cei 5 bărbaţi sunt suspecţi şi de comiterea, în perioada 18.03.2013 – 15.04.2013, a altor 3 furturi din magazine situate pe raza localităţilor Decea şi Colţeşti, comise prin efracţie, pe timp de noapte şi din interiorul cărora au sustras ţigări în valoare de 24.232 lei. Prejudiciul total cauzat prin cele 4 fapte de furt a fost stabilit la valoarea de 26.232 lei

Faţă de cei 5 învinuiţi, care sunt cunoscuţi cu antecedente penale a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 17.04.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de  arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracționale a celor 5 învinuiţi, întrucât aceştia sunt suspecţi de comiterea, în perioada ianuarie – martie 2013 a altor 7 furturi, pe raza judeţului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea