Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SURSE: Nicolae Albu – cele mai mari șanse să fie numit prefect de Alba. Alin Ignat și Ionuț Fulea – în cărți pentru funcții de secretari de stat la Muncă și Cultură

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Albu – cele mai mari șanse să fie numit prefect de Alba. Alin Ignat și Ionuț Fulea – în cărți pentru funcții de secretari de stat la Muncă și Cultură

Agitație mare în PNL Alba după validarea, luni, a Guvernului Orban în Parlament. Discuțiile despre preluarea funcțiilor ocupate de pesediști atât la nivel național cât și județean sunt în toi și încă se poartă tot felul de negocieri privind persoanele care vor fi numite pe diferite posturi.

Deși au anunțat imediat după căderea Guvernului Dăncilă că prima mișcare după instalarea guvernului PNL va fi schimbarea prefecților și subprefecților PSD, liberalii au revenit asupra deciziei și au hotărât ca reprezentanții Guvernului în teritoriu să fie înlocuiți din funcții abia după încheierea alegerilor prezidențiale, adică după 24 noiembrie, pentru a nu perturba procesul electoral. Potrivit unor surse apropiate PNL Alba, s-a ajuns la un consens privind numele viitorului prefect de Alba.

Se pare că cele mai mari șanse le-ar avea Nicolae Albu (48 de ani), consilier județean PNL. Nicolae Albu este din Alba Iulia, este inspector la Oficiul Județean de Poștă Alba și are profesia de jurist. Albu nu îndeplinește însă condițiile prevăzute de lege, și anume cea de a fi funcționar public, însă aceasta nu reprezintă o piedică.

Cel mai probabil va fi angajat provizoriu, pentru câteva săptămâni, în cadrul unei primării liberale, pentru a îndeplini această condiție. El este secretar general adjunct în Biroul Politic Județean al PNL Alba. În trecut a deținut funcția de director al Oficiului Județean de Poștă Alba. Pentru o scurtă perioadă de timp și soția sa, Mihaela Albu, a deținut funcția de prefect, în 2016. Dacă va ajunge prefect, Albu va fi șeful soției sale care actualmente este jurist în cadrul Instituției Prefectului Alba.

În aceste zile liberalii din Alba discută și despre ce oameni vor trimite la București în Ministere, după ”marea epurare” pornită de Orban care a semnat de la instalare și până acum zeci de eliberări din funcții.

Deocamdată, în cărți pentru două funcții de secretar de stat sunt Alin Ignat și Ionuț Fulea. Consilierul local Alin Ignat, președinte al tinerilor PNL din Alba și prim-vicepreședinte al tinerilor liberali la nivel național, vizează un post de secretar de stat în Ministerul Muncii. Consilierul județean Ionuț Fulea, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți populari din țară, este propunerea PNL Alba pentru o funcție de secretar de stat la Ministerul Culturii. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea