Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SURSE| INCREDIBIL! PSD ar putea lua ambele mandate de senator în județul Alba. La Camera Deputaților, situația rămâne neschimbată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Surse politice din PSD au declarat pentru ziarulunirea.ro că PSD Alba ar putea obține ambele mandate de senator. Este vorba de Călin Matieș și Bara Nicolae-Adrian.

Potrivit simulării distribuirii mandatelor efectuat de către PNL, mandatele de parlamentar în Alba s-ar fi distribuit astfel:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Camera Deputaţilor:
1 PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL – FLORIN CLAUDIU ROMAN
2 PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL – CORNELIU OLAR
3 PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – RADU MARCEL TUHUŢ
4 ALIANŢA USR PLUS UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA – BENIAMIN TODOSIU
5 ALIANŢA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR – DANIEL GHEORGHE RUSUSenat:

Senat:
1 PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL – SORIN IOAN BUMB
2 PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – CĂLIN GHEORGHE MATIEŞ

Se pare că, întrucât niciun loc de senator pe Alba nu a putut fi repartizat la prima distribuire, întrucât nici un partid nu a obținut coeficientul necesar, adică 50% din voturile valabil exprimate, un loc de senator ar ajunge la ultima redistribuire.

Astfel, PSD Alba s-ar ,,trezi” cu doi senatori. Situația este hilară, dar un lucru asemănător, demn de Cascadorii Râsului sau ai Plânsului, depinde din ce perspectivă privești lucrurile, s-a întâmplat și în urmă cu 4 ani, când PNL Alba a obținut 4 deputați din 5.

Informația este cu adevărat incredibilă, ea provine din surse politice PSD de la nivel național și este conformă cu o simulare a redistribuirii mandatelor de parlamentar, realizată de social democrați.

Potrivit acelorași surse, în județul Ialomița, unde PSD  a obținut un scor de circa de 40%, 2 senatori s-ar duce la redistribuire spre AUR și chiar dacă la Alba PNL are un rest foarte mare, circa 38 000 de voturi, s-ar putea ajunge la o astfel de situație incredibilă și absurdă, în care al doilea loc de senator să fie redistribuit PSD-ului.

Cert este că doar BEC-ul va face redistribuirea finală, oficială, toate simulările realizate de partidele politice, trebuie privite cu rezerve!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea