Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

SURSE/ Creșterea salariilor în Sănătate: Socotelile premierului nu se potrivesc cu socotelile ministrului de Finanțe – Majorarea de 25% nu se aplică la întregul salariu. Personalul TESA din domeniu nu primește nimic în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Majorarea salariilor medicilor cu 25% ar urma să fie aplicată într-un mod diferit decât au anunţat premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, după cum ar fi declarat surse guvernamentale pentru gandul.info

Astfel, majorarea de 25% ar urma să se aplice nu salariului fiecărui angajat din sistemul medical, ci creşterea de 25% ar urma să fie aplicată doar pentru diferenţa obţinută în plus prin noua lege a salarizării. Surse guvernamentale au subliniat că nici măsura impozitării şpăgii din domeniul medical nu are şanse să devină realitate, Ministerul de Finanţe nedându-şi acordul pentru aceasta. Mai mult, creşterile salariale din domeniul medical nu urmează să fie şi pentru personalul TESA care activează în acest sector bugetar.

Surse guvernamentale au precizat pentru gândul.info că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a propus o majorare a tuturor salariilor din sistemul bugetar cu 20% de la 1 noiembrie, dar măsura nu a fost susţinută în Guvern. Măsura era menită pentru a nu genera un noul val de cereri din partea altor categorii în afara medicilor.

Potrivit surselor din Ministerul de Finanţe, pentru celelalte categorii de bugetari, creşterile salariale se vor face în funcţie şi de majorările primite anterior. Astfel, profesorii vor primi mai puţin decât medicii pentru că au primit deja o mărire salarială în luna martie.

O altă discuţie care se poartă la Ministerul de Finanţe este legată de impozitarea şpăgii medicilor. Finanţele consider că măsura este greu de aplicat, punându-se problema cum se impozitează ”găina” care este adusă unui doctor.

Premierul Victor Ponta a spus că un medic poate primi o atenţie din partea unui pacient, dacă aceasta se realizează benevol, după terminarea actului medical şi dacă este declarată.

Ministerul de Finanţe vrea ca orice creştere salarială pentru bugetari care are loc în această perioadă să fie ulterior regăsită în noua lege a salarizării, iar cei care au obţinut majorări în avans, să aibă creşteri mai mici prin noua lege. (Z.U.)

Sursa: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea