Surpriză pentru persoanele fără venituri, la ghișeele ANAF: Suma pe care trebuie să o plătească lunar pentru sănătate s-a majorat cu 138%

Din 2018, persoanele fără venituri plătesc mai mult pentru CASS. Mulți au aflat acest amănunt semnificativ abia atunci când au ajuns la ghișeele ANAF.

Cei care n-au venituri lunare, dar vor să beneficieze de servicii medicale publice, pot să achite CASS, conform legislației în vigoare. În această situație, există două variante: plata lunară a CASS sau plata contribuției la momentul la care au nevoie de servicii medicale.

Contribuția se calculează în funcție de salarium minim, iar acesta a fost majorat de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, ceea ce înseamnă că suma ce trebuie plătită pentru accesul la servicii medicale a devenit mai mare. Totodată, suma totală a crescut și pentru că din ianuarie se aplică o cotă de contribuție mult mai mare la sănătate – 10 la sută în loc de 5,5 la sută, cât era până la finalul lui 2017.

Concret, creșterea salariului minim brut, de la 1 ianuarie 2018, și a cotei de contribuție la sănătate (CASS) au dus la majorarea sumei lunare de la 80 de lei la 190 de lei.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Alex cel bun 5 ianuarie 2018 at 10:18

daca tot nu avem venituri de ce naiba sa mai dam vrun ban la stat ?
Statul nu ofera nimica !

– lipsa medicamente in spitale !
– lipsa dotari si echipamente in spitale !
– lipsa doctori ce NU iau Spaga !
– Daca esti asigurat tot platesti unele analize sau operati !
– Platim inpozite si taxe si banii merg la ei nu in favoarea noastra sa fie strazi moderne si curate si locuri de parcari si spati de relaxare.. isi cumpara pe banii nostri limuzine de miliarde de euro.

Eu zic ca anu 2018 e capatul rabdarilor ! nu mai dam nici un leu la stat si ii dam un sut in fund sa plece la beciul domnesc cu miros de nespalatii

mike 5 ianuarie 2018 at 22:00

Dupa cum vad asigurarile au sarit la 138/100 — salariile au crescut tot cu acest procent?? Te rog guvernule raspunde intrebarii mele nu ma cosidera –inconstient, adica -fraier-

dolfi 5 ianuarie 2018 at 23:50

hotia si nemunca fac casa buna. asta din urma a ajuns sa fie premiata. Oameni care si-au distrus sanatatea sa tina in spate aceasta tara 30 sau 40 de ani iau o pensie de c*cat in timp ce jegurile puturoase care au frecat menta toata viata primesc asa zisa pensie sociala! Unde e dreptatea? Nu e! Si totusi romanii inghit ca fraierii!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...