Rămâi conectat

Actualitate

Surpriză pentru persoanele fără venituri, la ghișeele ANAF: Suma pe care trebuie să o plătească lunar pentru sănătate s-a majorat cu 138%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din 2018, persoanele fără venituri plătesc mai mult pentru CASS. Mulți au aflat acest amănunt semnificativ abia atunci când au ajuns la ghișeele ANAF.

Cei care n-au venituri lunare, dar vor să beneficieze de servicii medicale publice, pot să achite CASS, conform legislației în vigoare. În această situație, există două variante: plata lunară a CASS sau plata contribuției la momentul la care au nevoie de servicii medicale.

Contribuția se calculează în funcție de salarium minim, iar acesta a fost majorat de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, ceea ce înseamnă că suma ce trebuie plătită pentru accesul la servicii medicale a devenit mai mare. Totodată, suma totală a crescut și pentru că din ianuarie se aplică o cotă de contribuție mult mai mare la sănătate – 10 la sută în loc de 5,5 la sută, cât era până la finalul lui 2017.

Concret, creșterea salariului minim brut, de la 1 ianuarie 2018, și a cotei de contribuție la sănătate (CASS) au dus la majorarea sumei lunare de la 80 de lei la 190 de lei.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea