// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Suprafaţa totală a gropilor existente pe şoselele României însumează mai mult de 80 de kilometri pătraţi

O statistică a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care anunță demararea lucrărilor de reabilitare şi „punere în ordine” a drumurilor, arată că suprafața totală a gropilor existente pe şoselele României însumează mai mult de 80 de kilometri pătraţi.

Lucrările de plombare a gropilor sunt proiectate pentru o suprafaţă totală de 619.040 de metri pătraţi, din care au fost realizate până în prezent lucrări de reabilitare pe 24.195 de metri pătraţi. „Rezultă o suprafaţă cu gropi de 594.000 mp, care – potrivit normativelor actuale de echivalare – se împarte la 7.000 şi avem, astfel, puţin peste 80 de kilometri pătraţi de gropi”, au explicat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii CNAIR.

„În perioada 1 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţiile Regionale, se va desfăşura programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparaţii curente). Tipurile de lucrări de întreţinere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreţinerea platformei drumului, toaletări şi igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreţinerea plantaţiilor rutiere, lucrări de întreţinere curentă a podurilor, pasajelor, podeţelor şi tunelurilor, cât şi lucrări care vizează siguranţa circulaţiei”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

„Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafeţelor burduşite, badijonări pe suprafeţele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminţi asfaltice, dar şi colmatari crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici”, se menţionează în comunicat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Suprafaţa totală a gropilor existente pe şoselele României însumează mai mult de 80 de kilometri pătraţi

  1. Costelis 17.04.2018 la 20:48

    Dacă ar pava cu pavele “Elis”
    ..in Alba nu ar mai fi gropi! !!😆