Rămâi conectat

Curier Județean

Superstiții de Crăciun 2014: Dacă ninge de Crăciun, de Paște va fi vreme frumoasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Superstiții de Crăciun 2014. Dacă în Ajunul Crăciunului nu ai facut nici un cadou, nu vei avea un an prosper. Se zice că persoanele născute în ziua de Crăciun vor avea mult noroc în viaţă. O altă superstiţie este legată de vreme. Astfel, dacă ninge de Crăciun, atunci de Paşte va fi vreme frumoasă.

În Ajunul Crăciunului, gospodarii îşi adună toate uneltele împrumutate prin sat, pentru ca sărbătorile să-i găsească cu toate în gospodărie. Se mai spune că, dacă aceştia se sărută sub o creangă de vâsc în noaptea de Ajun, ei vor avea noroc în dragoste.

Citeşte şi: Urări de Crăciun 2014

La fel ca şi în seara de Sfântul Andrei, pentru a alunga spiritele rele, la ferestre se pune usturoi, iar în multe sate româneşti se obişnuieşte să se ungă cu usturoi animalele din gospodărie. În Grecia, de Crăciun, oamenii dau foc pantofilor vechi pentru a izgoni răul din anul ce urmează.

Prima persoana care intra in casa in ziua de Crăciun musai sa fie un bărbat. Si mai ales brunet sau șaten. E aducător de noroc. Daca e roscat, e rost de ghinion, iar daca iti calca pragul o femeie e o adevarata catastrofa.

Vrei ca bolile sa te ocoleasca in anul ce vine? Mananca un mar in ziua de Craciun. Pune o nuca, o moneda si ceva de argint in apa in care te speli, musai in ziua de Craciun, ca sa nu faci vizite pe la spitale, iar castigurile financiare sa nu te ocoleasca. Seara, da-ti cu usturoi pe frunte, la coate si in genunchi. Sa nu se tina de tine duhurile rele.

Iți dorești să ai noroc? Painea trebuie sa stea sub masa. Iar pe masa grâul pe care l-ai pus la încolțit de Sf. Andrei. Sa nu lipsească plăcinta. Ca sa ai un an prosper, toti musafirii trebuie sa guste din ea. Si nu uita sa pui un ban, un inel si un degetar in placinta. Cine gaseste portia cu banutul va avea noroc, cel care primeste inelul va avea parte de o nunta, iar cel care da peste degetar va avea un an infloritor.

Ai imprumutat lucruri? Fa bine si recupereaza-le in Ajunul Craciunului. Altfel o sa tot pierzi in lunile ce urmeaza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

25 mai 2024 | ”Junior Bike Race”, ediția a VIII-a, la Ciugud: Concurs de mountainbike, destinat exclusiv copiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 mai 2024 | ”Junior Bike Race”, ediția a VIII-a, la Ciugud: Concurs de mountainbike, destinat exclusiv copiilor Junior Bike Race revine în 2024 cu cea de a VIII-a ediție, la Ciugud, pe 25 mai. Concursul de mountainbike este destinat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani, iar participarea la concurs este gratuită și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea