Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Sumele colosale trimise de românii din Marea Britanie înapoi acasă. De ce nu se pot întoarce în România?

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sumele colosale trimise de românii din Marea Britanie înapoi acasă. De ce nu se pot întoarce în România?

Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit „My Romania Community”, care ajută românii din Marea Britanie, a fost invitat la emisiunea „Departe de România”, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, unde a vorbit despre românii din Marea Britanie.

Cristian Stîncanu a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews și ȘtiriDiaspora, despre sacrificiile pe care le fac românii plecați în Marea Britanie.

„Conform unor date BNR, diaspora românească a trimis aproape 66 de miliarde de euro din 2007 până în 2022 și anul trecut cei mai mulți bani spre România, ai românilor din străinătate, au venit din Marea Britanie. Concluzia ar fi că s-au mutat din alte țări în Marea Britanie.”, a spus Gabriel Nuță-Stoica.

„Am întâlnit și noi prin activitățile pe care le facem, am oferit consultanță foarte multor români care s-au relocat din Spania și Italia în Marea Britanie. Românii sunt oameni muncitori, românii sunt oameni creativi, muncesc foarte mult și mai ales întotdeauna noi am fost motivați de bani, de valoarea lor. Ce a lipsit probabil cel mai mult în România a fost acel confort financiar pe care ar trebui să o avem în mod normal. Muncesc extraordinar de mult. Sunt români care pleacă dimineața de acasă și vin târziu în noapte. Sunt români care lucrează de dimineață până seara sau au chiar două sau chiar trei locuri de muncă.”, a spus Cristian Stîncanu.

„Din cifre se poate observa că românii reușesc să strângă bani. La final de lună rămân cu ceva în buzunar, spre deosebire de alte țări sau România. O parte din ei îi trimit acasă. Muncesc, strâng bani, trimit acasă, dar se bucură de ei?”, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

„O întrebare foarte bună și foarte pertinentă. Dacă un român se ridică din pat la 6 dimineața, în general, în fiecare zi, în Marea Britanie un român poate pierde în medie în jur de două ore și jumătate în trafic până la muncă sau de la muncă. Imaginați-vă că două ore jumătate din viața fiecărui român care lucrează în Marea Britanie este petrecută în trafic.

Apoi, atunci când omul vede că are posibilitatea de a lucra în condiții normale, decente, el caută să facă cât mai multe lucruri și își ia câte mai multe ore de muncă. În general, în familiile de români cu doi sau mai mulți copii, soțiile asigură suportul familiei.

De cele mai multe ori ele au serviciu part-time sau stau acasă cu copiii, iar bărbații lucrează între 8 și 12 ore, dacă nu mai mult. Imaginați-vă că din punct de vedere financiar se poate strânge o sumă destul de frumușică mai ales dacă împărți casă în care locuiești cu alte persoane.

În termeni de finanțe, se văd, se simt, românii investesc acasă, dar situația în care ai copii care cresc aici, sunt integrați în acest sistem, primesc educație din Marea Britanie, e destul de greu să lăsăm copiii în urma noastră și să ne întoarcem în România, dar construim în România, investim, trimitem bani familiei.”, a spus Cristian Stîncanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii, campionii Europei la numărul de ore lucrate: Cât lucrează în medie un angajat pe an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii, campionii Europei la numărul de ore lucrate: Cât lucrează în medie un angajat pe an Un studiu recent arată că angajaţii din România sunt campionii Europei la numărul orelor de muncă. Cu toate acestea, deși timpul de lucru este mare, românii nu sunt și eficienți. Citește și: Săptămâna de lucru de patru zile începe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea