Succese ale șahiștilor albaiulieni la turneul internațional de șah de la Gyula (Ungaria)

La invitația Asociației de Șah a Românilor din Ungaria, o delegație a Clubului Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia a participat sâmbătă la editia a IX-a a Cupei Internaționale de Șah “Alexandru Hoţopan” desfășurată la Gyula (Ungaria).

Turneul s-a desfășurat pe categorii de vârstă și a reunit la start participanți din România, Serbia și Ungaria. Dacă din România invitații speciali au fost jucătorii clubului albaiulian, din Serbia a participat Clubul de Șah Unirea Râtişor, echipa unei foarte active comunități de români din Voievodina.

ELIT

Delegația albaiuliană condusă de maestrul FIDE Dorin Șerdean a avut o evoluție excelentă. Juniorii Radu Ţâmpea (12 ani) și George Pleşa (10 ani) s-au impus la categoriile lor de vârstă, în timp ce Dorin Șerdean a urcat pe podium în turneul de seniori, clasându-se pe locul secund în urma lui Petar Rankov (Serbia). De notat și evoluția surprinzătoare a părinților celor doi juniori albaiulieni, Doru Ţâmpea și Iulian  Pleşa, aceștia clasându-se pe locurile 3 și 5 în secțiunea rezervată amatorilor!

Premiile au fost înmânate de profesorul Ioan Kozma, organizatorul competiției, alături de Florin Trandafir Vasilioni, consulul general al României la Gyula, care au fost gazde perfecte pentru această întâlnire șahistă de suflet.

“Ne-am dorit ca prin prezența noastră, în premieră, la turneul de la Gyula să punem bazele unei colaborări pe termen lung între șahiști albaiulieni și șahiștii români din Ungaria, pe modelul colaborării foarte bune pe care o avem și cu șahiștii români din Serbia. Mă bucur că pe lângă îndeplinirea acestui obiectiv am reușit să obținem rezultate sportive foarte bune”, a declarat Dorin Șerdean, președintele Asociației Județene de Șah Alba.