Rămâi conectat

Curier Județean

Succese ale șahiștilor albaiulieni la turneul internațional de șah de la Gyula (Ungaria)

Publicat

în

La invitația Asociației de Șah a Românilor din Ungaria, o delegație a Clubului Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia a participat sâmbătă la editia a IX-a a Cupei Internaționale de Șah “Alexandru Hoţopan” desfășurată la Gyula (Ungaria).

Turneul s-a desfășurat pe categorii de vârstă și a reunit la start participanți din România, Serbia și Ungaria. Dacă din România invitații speciali au fost jucătorii clubului albaiulian, din Serbia a participat Clubul de Șah Unirea Râtişor, echipa unei foarte active comunități de români din Voievodina.

Delegația albaiuliană condusă de maestrul FIDE Dorin Șerdean a avut o evoluție excelentă. Juniorii Radu Ţâmpea (12 ani) și George Pleşa (10 ani) s-au impus la categoriile lor de vârstă, în timp ce Dorin Șerdean a urcat pe podium în turneul de seniori, clasându-se pe locul secund în urma lui Petar Rankov (Serbia). De notat și evoluția surprinzătoare a părinților celor doi juniori albaiulieni, Doru Ţâmpea și Iulian  Pleşa, aceștia clasându-se pe locurile 3 și 5 în secțiunea rezervată amatorilor!

Electrica Furnizare Discount

Premiile au fost înmânate de profesorul Ioan Kozma, organizatorul competiției, alături de Florin Trandafir Vasilioni, consulul general al României la Gyula, care au fost gazde perfecte pentru această întâlnire șahistă de suflet.

“Ne-am dorit ca prin prezența noastră, în premieră, la turneul de la Gyula să punem bazele unei colaborări pe termen lung între șahiști albaiulieni și șahiștii români din Ungaria, pe modelul colaborării foarte bune pe care o avem și cu șahiștii români din Serbia. Mă bucur că pe lângă îndeplinirea acestui obiectiv am reușit să obținem rezultate sportive foarte bune”, a declarat Dorin Șerdean, președintele Asociației Județene de Șah Alba.

[nggallery id=5905]

Publicitate

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

Publicat

în

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

„Campania „Primarul vine pe strada ta” m-a dus, zilele trecute, pe străzile Garoafelor și Armoniei din Oarda și Emil Racoviță din Arex, unde am discutat cu oamenii care locuiesc în aceste zone.

Pe strada Garoafelor am constatat că sunt probleme cu parcările, iluminatul public şi canalizarea, iar pe Armoniei, canalizarea şi starea carosabilului. Pentru concetăţenii noştri care locuiesc pe strada Armoniei, vestea bună pe care le-am adus-o este că în luna august vor începe lucrările de modernizare a străzii. Cât despre problemele de pe strada Garoafelor, am discutat cu colegii mei şi o să încercăm să găsim soluţii tehnice în următoarea perioadă.

Electrica Furnizare Discount

În mare, în zona cartierului Arex, problemele pe care le-am constatat şi mi-au fost fost aduse la cunştinţă de către cei care locuiesc acolo, sunt legate de canalizare, de lipsa carosabilului şi a trotuarelor. Acolo am început deja procedurile pentru modernizarea stăzilor pe care vom realiza lucrări de infrastructură. Proiectul tehnic este finalizat, urmând să pornim procedura de achiziție pentru introducerea canalizării și, implicit, modernizarea străzilor. De altfel, una dintre doleanţele celor cu care am discutat este legată şi de posibilitatea lărgirii străzii Emil Racoviţă şi realizarea unei piste de biciclete.

Întâlnirile cu albaiulienii vor continua săptămânal.”, transmite primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare