Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Subiectele la limba maternă, la EVALUAREA NAŢIONALĂ a elevilor de clasa a IV-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiecte Evaluarea Naţională 2014, la limba maternă. Evaluarea Naţională s-a terminat pentru elevii din clasa a IV-a care au susţinut astăzi proba la limba maternă. Examenul a început la ora 9.00, notele nu vor fi trecute în catalog şi nu contează pentru înscrierea la liceu.  

Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează: evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, evaluarea competenţelor de matematică, iar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care studiază în limba maternă se administrează şi un test de evaluare a înţelegerii textului scris în limba maternă.

Limba cehă

Limba croată

Limba germană

Limba maghiară

Limba sârbă

Limba slovacă

Limba ucraineană

Competenţele pe care elevii trebuie deja să le fi acumulat sunt conform nivelului specific vârstei – competenţe de scris-citit, folosirea corectă a limbii române şi a limbii materne, competenţe de comunicare în limba română şi limba maternă, competenţe în domeniul matematicii şi al ştiinţelor naturii, subiectele fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi având un nivel mediu de dificultate.

„Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii concludente despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit. La nivel naţional, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate în vederea remedierii deficienţelor”, precizează MEN.

Următoarele evaluări vor avea loc la clasele a II-a, în 2-4 iunie, şi la clasele a VI-a, în 5 şi 6 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Percheziții în Alba și Bistrița Năsăud într-un dosar de evaziune fiscală: Cum a încercat o societatea comercială să scape de taxe și impozite

Bogdan Ilea

Publicat

în

Percheziții în Alba și Bistrița Năsăud într-un dosar de evaziune fiscală: Cum a încercat o societatea comercială să scape de taxe și impozite O societate comercială care distribuia carburanți a eliberat bonuri fiscale, în favoarea altor societați comercialem care erau înregistrate în contabilitățile societăților ca și cheltuileri, pentru a sustrage o parte din pata impozitelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea