Subiecte simulare Bacalaureat 2016 la limba și literatura română pentru clasa a XII-a. FOTO
Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a încep astăzi Simularea la Bac cu proba la Limba şi Literatura Română. Notele obţinute la simulare Bacalaureat 2016 nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi evaluate individual la clasă, pentru o mai bună pregătire a elevilor la examenul de Bacalaureat din vară.
Subiecte profil uman
Subiecte profil real
Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2016. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii clasei a XI-a
Subiectele la simularea examenului de Bacalaureat 2016 la limba și literatura română pentru clasa a XII-a. Elevii clasei a XII-a au început, luni, simularea la BAC cu proba la limba și literatura română. Notele nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi evaluate individual la clasă, pentru o mai bună pregătire a elevilor la examenul din vară.
Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.
Marți se va desfășura proba la Limba și literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale), iar miercuri proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).
Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.
Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.
Simulare Bac 2016. Calendar:
7 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română
8 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă
9 martie 2016 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)
10 martie 2016 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
18 martie 2016 – Afişarea rezultatelor
„Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)”, arată MENCȘ.
Potrivit sursei citate, subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.
„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, mai precizează MENCȘ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Doamna Maria din Alba, sărbătorită de primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani: A diploma „Vârsta de Aur”, flori și cadou
FOTO | Doamna Maria din Alba, sărbătorită de primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani: A diploma „Vârsta de Aur”, flori și cadou Doamna Maria M. originară din județul Alba și în prezent locuitoare a Muncipiului Râmnicu Vâlcea a fost sărbătorită de reprezentanții primăriei la împlinirea onorabilei vârste de 100 de […]