Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SUBIECTE ȘI BAREME la Evaluarea Națională 2023 la Matematică: Cum se rezolvă problemele primite de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SUBIECTE ȘI BAREME la Evaluarea Națională 2023 la Matematică: Cum se rezolvă problemele primite de elevi

Profesorii de matematică afirmă că elevii de clasa a VIII-a au întâmpinat o provocare mai mare la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2023, comparativ cu subiectele de la simularea din martie.

Subiectele dificile de la proba de Matematică a Evaluării Naționale 2023 au fost considerate mai solicitante de către profesorii de matematică, în comparație cu cele de la simularea din martie, potrivit rapoartelor acestora.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Profesorii Cristian Demian și Monica Chivu de la Centrul Educațional Unirea au discutat subiectele de la Matematică, primite de elevi la Evaluare Națională 2023.

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA MATEMATICĂ, Evaluarea Națională 2023
CLICK PENTRU: BAREMELE LA MATEMATICĂ, Evaluarea Națională 2023

Potrivit celor doi, subiectele de la Matematică au fost mai dificile decât cele date la simularea din luna martie, dar au fost în conformitate cu modelele publicate de Ministerul Educației în toamna anului trecut.

„Prin comparație cu simularea, subiectele de astăzi au fost puțin mai grele. Le-aș putea compara cu subiectele din modelul publicat în noiembrie 2022. Examenul oficial este cam la același nivel cu modelele”, a fost părerea profesoarei Monica Chivu.

Ea a observat și că „În general, problemele cu vârste, îi pun în încurcătură pe elevi, pentru că aceștia uită să îmbătrânească sau să întinerească toate persoanele din problemă”.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

În ceea ce privește dificultatea exercițiilor, profesoara spune că exercițiile 4 și 6 de la subiectul III „nu au fost atât de dificile, iar elevii care s-au pregătit cât de cât, cred că le-au rezolvat absolut corect”.

Problema de nota 10 din subiectele la Matematică

Subiectul 5 este, însă, cel care va face diferența între elevii foarte buni și restul, potrivit dascălilor.

„Problema de nota 10 a fost 5b. Cu acele centre de greutate, nu este o problemă din care elevii să nu mai fi văzut sau să nu mai fi lucrat până acum, dar trebuia puțină experiență ca să nu se încurce în toate acele segmente. O problemă foarte bine aleasă, mie mi-a plăcut mult”, a concluzionat Monica Chivu.

De aceeași părere a fost și Cristian Demian care spune că varianta de subiect de la Matematică a fost „destul de interesantă, problema 5 cred că a pus cele mai multe probleme, dar asta cred că din cauza acelei figuri, care a fost destul de complexă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea