Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Subiecte Evaluare Națională 2023 la Limba Română: Caracterizare de personaj dintr-o operă de Ioan Slavici, primită de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiecte Evaluare Națională 2023 la Limba Română: Caracterizare de personaj dintr-o operă de Ioan Slavici, primită de elevi

Subiectele pentru examenul de astăzi la Limba Română au fost dezvăluite publicului. Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi examenul al limba și literatură română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023. 

La proba de la limba română elevii au primit la primul subiect două texte epice, iar la subiectul al doilea o caracterizare de personaj.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La primul subiect, elevii au avut două texte epice la prima vedere, un fragment din opera Limir împărat de Ioan Slavici și Deșertul pentru totdeauna de Octavian Paler.

La subiectul al doilea, au avut de realizat o caracterizare de personaj din primul text la prima vedere: Limir-împărat.

Elevii au început examenul la limba română. La ora 09.00 a început prima probă din cadrul Evaluării Naționale 2023, iar candidații au la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva cerințele.

Citește și: EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023|Luni, proba scrisă la LIMBA ROMÂNĂ. REGULI și pași de urmat, după intrarea în sala de examen

Potrivit regulamentului, elevii nu au voie să iasă din sala de examen mai devreme de ora 10.00, chiar dacă au terminat de rezolvat cerințele mai repede.

Elevii care au terminat clasa a VIII-a au început să intre în săli pentru a susține proba la limba română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023.

Potrivit regulamentului de organizare a examenului de Evaluare Națională 2023, intrarea în sălile de examen se face în intervalul 08.00 – 08.30.

Elevii trebuie să aibă la ei actul de identitate și după așezarea în bănci vor primi codul unic pe baza căruia, pe 28 iunie când se vor afișa rezultatele de la Evaluare Națională 2023, vor putea să își verifice notele obținute la examen.

Cum se desfășoară examenul de Evaluare Națională în 2023

Examenul la limba română începe la ora 09.00 și durează două ore. Subiectele vor fi publicate pe site-ul edu.ro al Ministerului Educației în cursul zilei, după încheierea probei și când toți elevii sunt ieșiți din sălile de examen.

Potrivit regulamentului de organizare a Evaluării Naționale 2023, elevii intră în sala de examen la ora 08:30 iar subiectele sunt împărțite la ora 09:00. După primirea subiectelor, au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea