Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subiecte BACALAUREAT 2014 la MATEMATICĂ. Absolvenții de liceu au susținut astăzi proba obligatorie a profilului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Subiectele și baremele de corectare la BACALAUREAT 2014, la matematică vor fi afișate până la ora 16.00, pe edu.ro. Absolvenții de la profilul real au susținut astăzi proba la matematică, în Alba fiind așteptați 2005 candidați. MEN a pregătit patru tipuri de subiecte diferite la matematică pentru specializările: matematică-informatică, științe ale naturii, tehnologic și pedagogic.

Bacalaureat03Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise a fost de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Examenul a început la ora 9.00, dar nimeni nu a avut voie să părăsească sala de clasă înainte de 10.30, conform metodologiei.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Probele scrise au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.

Click pentru a mări!

[nggallery id=2030]

Variantă matematică filieră tehnologică format PDF

Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar vineri se va desfăşura cea la alegere a profilului şi specializării (geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică sau psihologie).

Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care vor fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie.

[nggallery id=2029]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea