Rămâi conectat

Cultură Educație

Sub deviza „De la noi, pentru voi, datorită vouă”, vineri a debutat cel mai important festival de muzică folk din România, cel de la Alba Iulia!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Vineri, 11 noiembrie 2011, în Alba Iulia, la Art Cafe-Downtown a avut loc conferinţa de presă ce marchează deschiderea Festivalului-concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a VII-a, iniţiat şi coordonat de „lupul nostru alb” albaiulian, cantautorul Vali Şerban. La conferinţă au participat toţi membrii juriului, după cum urmează: Marius Cosmin Popescu (preşedinte), Ioana Bogăţan (director al Teatrului „Prichindel”), Daniel Avram, Marius Matache şi, nu în cele din urmă, cel mai valoros analist al fenomenului folk din România, Florin Silviu Ursulescu. De menţionat faptul că membrii juriului au avut ocazia de a delibera individual, fără nicio influenţă, deoarece au primit cu mult timp înainte producţiile muzicale ale concurenţilor înscrişi, notându-le personal şi eliminând astfel orice suspiciune de favoritism. Alături de membrii juriului au fost prezenţi şi cei din echipa organizatoare, subalternii directorului Dan Popescu, de la Consiliul Judeţean Alba (care au dobândit o mare experienţă în organizarea unor astfel de manifestări, pentru care merită felicitaţi) şi, desigur, omul fără de care acest festival şi altele similare nu ar fi posibil: preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel. La conferinţă a fost prezent şi actorul Adrian Păduraru, care a susţinut un recital de poezie, în aceeaşi seară, la Biserica Sf Anton, din centrul Alba Iuliei.
Cel care a oficiat serviciul de gazdă şi de mediator al discuţiilor a fost tot Vali Şerban, care ne pregăteşte anul acesta o supriză: un nou album, editat cu sprijinul unui bun prieten şi scriitor cugirean, Paul Poenaru. Lui Vali Şerban i se datorează şi fraza pe care am îndrăznit s-o menţionez ca deviză a festivalului: „De la noi, pentru voi, datorită vouă”, cu referire la voi, albaiulienii, de fapt toţi cetăţenii judeţului, contribuabilii care susţineţi bugetul CJ Alba, din care se fac astfel de investiţii culturale, lăudabile. De menţionat faptul că toţi oaspeţii de seamă ai festivalului au declarat, fără excepţie, că festivalul de folk de la Alba Iulia este cel mai important, de acest gen, din ţară. Vom reveni.
Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea